Kane neigt naar Bayern, Mbappé zou bij PSG blijven

Voetbal | De zomer staat in de voetbalwereld gelijk aan een drukke transferperiode. Elke dag houdt Pickx je op de hoogte van het laatste transfernieuws, zowel de getekende contracten als de meest geloofwaardige geruchten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Union moet aan de bak om Senne Lynen en Bart Nieuwkoop te vervangen. Vandaag hoorden we dat de Unionisten zich bij Anderlecht in de strijd werpen om Mats Rits binnen te halen, maar ze hebben ook hun pijlen gericht op Maxime Busi. Die staat momenteel nog onder contract bij Reims, maar zou de Nederlandse rechtsback perfect kunnen vervangen. Dat schrijft de sportkatern van La Dernière Heure.

KAS Eupen slaat zijn slag door Chelsea-doelman Gabriel Slonina te lenen. De ploeg uit de Oostkantons zou er ook op uit zijn om Jonathan Braut Brunes, de neef van ene Erling Haaland, te rekruteren. Dat schrijft RMC Sport.

In de Challenger Pro League wint Lommel een jackpot. Vinicius Souza vertrekt naar Sheffield United voor een mooie som van 12,5 miljoen euro. De Braziliaanse middenvelder werd de afgelopen twee seizoenen nog uitgeleend aan KV Mechelen en Espanyol.

In Engeland heeft West Ham een akkoord gevonden met Ajax Amsterdam over de middenvelder Edson Alvarez. De Nederlanders waren pas overtuigd toen er 35 miljoen euro op tafel werd gegooid.

In Duitsland is Bayern Munchen alomtegenwoordig. De Rekordmeister zou eerst en vooral een overeenkomst gesloten hebben met Tottenham om Harry Kane over te nemen. The Athletic heeft het over een aankoopbedrag van ruim 100 miljoen euro. Benjamin Pavard zou dan weer bij de Beierse ploeg vertrekken en naar de Premier League verkassen. De Franse international is naar verluidt ingelijfd door Manchester United. RB Leipzig neemt afscheid van Castello Lukeba, die voor 35 miljoen euro naar Olympique Lyonnais vertrekt. Dat weet de doorgaans goed geïnformeerde journalist Fabrizio Romano.

In Frankrijk zou Paris Saint-Germain hun ster Kylian Mbappé toch nog een seizoen kunnen bijhouden. De krant Le Parisien bevestigt dat de Fransman zijn contract wil uitdoen om dan naar de ploeg te kunnen trekken die hem het meest aanspreekt: Real Madrid. Olympique Marseille, dat in de derde voorronde van de Champions League voor een grote uitdaging staat, kan dit seizoen niet meer rekenen op Ruslan Malinovskyi. De gewezen middenvelder van KRC Genk zou naar Besiktas trekken, aldus opnieuw Fabrizio Romano. De voetballer verkoos nochtans een Engelse ploeg of een terugkeer naar Italië.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top