Welke ambities koesteren de Yellow Tigers op het EK volleybal?

Sport |

Volgens aanvoerster Céline Van Gestel moeten de Yellow Tigers op het EK Volleybal, dat van 15 augustus tot en met 3 september deels in België plaatsvindt, de sport in ons land “in een goed daglicht zetten”.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Yellow Tigers staan voor een kolossale uitdaging. Onze landgenoten zijn allesbehalve de favoriet voor het komende Europees Kampioenschap Volleybal, dat van 15 augustus tot en met 3 september in België en in Duitsland, Italië en Estland wordt gehouden, maar willen het vooral goed doen en de sport in ons land verder onder de aandacht brengen.

Des te meer omdat de finales grotendeels in Brussel zullen plaatsvinden. De helft van de zestiende finales en kwartfinales (26-30 augustus) en de halve finales en de titelstrijd (1 en 3 september) zullen uitgevochten worden in de hoofdstad – meer bepaald in Paleis 12.

Van Servische en Poolse kleppers...

België is ingedeeld in Groep A en moet het opnemen tegen Hongarije, Slovenië en Oekraïne, maar ook tegen Servië, tweevoudig wereldkampioen, en Polen, derde in de jongste Nations League. De steun van het publiek in de Gentse Topsporthal zal cruciaal zijn om onze volleybalvrouwen boven zichzelf te doen uitstijgen.

“Wie onze tegenstanders ook zijn, we zullen van het eerste tot het laatste punt moeten vechten”, zegt aanvoerder Céline Van Gestel. “Op een EK kan het alle kanten op. We gaan alles geven en dat is ook onze kracht. We zijn niet het meest fysieke team, maar we geven niet op. We willen mensen inspireren en een positief beeld laten zien tijdens dit EK.”

...naar een kolossale uitdaging tegen Turkije?

Als bronzen medaillewinnaars in 2013 en tweede op het laatste WK, weten de Yellow Tigers dat de tegenstand niet mals zal zijn. De European Golden League, waarin ze in juni de halve finale bereikten, heeft de troepen van Kris Vansnick echter gerustgesteld over hun spelniveau.

België, dat zevende staat op de Europese ranglijst van de Europese federatie (CEV), moet bij de beste vier landen in hun poule horen om door te gaan naar de volgende ronde. Dan moeten ze het opnemen tegen een tegenstander uit poule C. Dat zou weleens Turkije kunnen zijn, de recente winnaar van de Nations League tegen China. Titelverdediger Italië, beul van de Yellow Tigers 2 jaar geleden, zit in groep B, terwijl Frankrijk en Nederland zijn ingedeeld in poule D.

Het schema van de Yellow Tigers op het EK Volleybal via Sporza:

Donderdag 17 augustus

  • Hongarije - België (0-3: 25-16, 25-15 en 25-19)

Zaterdag 19 augustus

  • Slovenië - België (1-3: 18-25, 20-25, 25-21, 32-34)

Maandag 21 augustus

  • België - Oekraïne (0-3: 18-25, 23-25, 23-25)

Dinsdag 22 augustus

  • België - Polen (0-3: 22-25, 23-25, 21-25)

Donderdag 24 augustus

  • Servië - België (3-0: 25-13,25-13,25-19)

Meer lezen:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top