Cameron Puertas toont zich nu al als de opvolger van Teddy Teuma

Jupiler Pro League | Union SG zag tal van sterkhouders de club verlaten, maar desondanks boekten ze een zeer knappe zes op zes tegen Anderlecht en Standard. Eén van de spelers die zich weet te tonen, is Cameron Puertas. Hij lijkt klaar om de nieuwe leider te worden op het middenveld.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Cameron Puertas krijgt volop zijn kans als basispion. Aleksander Blessin gelooft in de speler als opvolger voor de naar Stade Reims vertrokken Teddy Teuma. Puertas bedankte alvast voor dat vertrouwen, want tegen Anderlecht scoorde hij via een penalty en tegen Standard zorgde hij voor de assist.

Seizoen van de doorbraak

De Zwitser was vorig jaar bij Karel Geraerts geen vaste waarde. Hij speelde weliswaar mee in 29 competitiewedstrijden, maar hij daarin kwam hij maar aan 794 minuten. Met 4 goals en 1 assist waren zijn cijfers daarin dus zeker niet onaardig, maar Teuma uit de ploeg spelen was uiteraard geen sinecure.

Diens vertrek zorgde er echter voor dat er een plaats open kwam te staan in de basis. "Ik ben niet van plan om weer een seizoen als invaller door te brengen. Al moet ik wel zeggen dat we vorig jaar vaak wonnen. Het team deed het goed, dus de trainer maakte logische keuzes", verklaarde de middenvelder voor aanvang van dit seizoen bij Sudinfo.

Een strijder

Cameron Puertas doet inzake manier van spelen wel een beetje denken aan zijn voorganger. Hij legt bijzonder veel afstand af, doet ook defensief zijn werk en is aanwezig om de bal op te eisen. Zijn mentaliteit past als gegoten bij de normen en waarden van Union SG. Het is dan ook geen toeval dat Blessin wel gecharmeerd is door hem. "Ik ben iemand die nooit opgeeft. Als ik iets wil, ga ik er helemaal voor. Dit is mijn kracht sinds ik klein was", verklaarde hij onlangs.

Puertas werd vorig jaar dus de weg gesperd door Teuma, maar de speler -die Union SG 1,2 miljoen euro kostte- lijkt nu dus op weg naar de echte doorbraak in het Dudenpark. Kan Puertas de komende weken bevestigen? Tegen Oud-Heverlee Leuven krijgt de middenvelder alvast een kans om het goede van de voorbije twee wedstrijden te herhalen.

Volg de Jupiler Pro League, met zaterdag om 18u15 het treffen tussen Union SG en OH Leuven, het hele seizoen lang dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top