Théo Leoni’s doorzettingsvermogen draagt Anderlecht vooruit

Sport |

De tweede speeldag van het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League ligt alweer achter ons en het is tijd om een oordeel te vellen. Pickx Sports heeft de man, het doelpunt en het cijfer van het weekend aangewezen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Man van het weekend: Théo Leoni

De ene dag is de de andere niet. Na de nederlaag bij Union Sint-Gillis op de eerste speeldag, liet Sporting Anderlecht zich afgelopen zondag in het Lotto Park van een heel andere kant zien tegen Royal Antwerp FC. De regerende kampioen moest de duimen leggen tegen een tegenstander die met lef voor de overwinning ging.

Met een volledig herschikt middenveld en Théo Leoni die pas voor de tweede keer in actie kwam voor zijn geliefde club, kregen we een sterk Anderlecht te zien. De 23-jarige middenvelder, die zijn opleiding genoot in Neerpede, bracht zijn doorzettingsvermogen, klasse en techniek naar Paars-wit. Dat viel ook het publiek op: meer dan eens werd zijn naam gescandeerd. Zal Brian Riemer het aandurven om hem dit seizoen een vaste starter te maken?

Doelpunt van het weekend: Mickaël Biron

Na 21 jaar droogte heeft RWDM weer een overwinning geboekt in onze hoogste klasse. De mannen uit de hoofdstad zetten orde op zaken bij Oud-Heverlee Leuven nadat ze op de openingsdag van het seizoen thuis in het stof hadden gebeten. Mickaël Biron was een van de uitblinkers met een brace, net als oud-Leuvenaar Xavier Mercier, die met een prachtige pass zijn Martinikaanse ploegmaat de openingstreffer bezorgde.

Cijfer van het weekend: 1

Voor het eerst in zijn geschiedenis won AS Eupen op bezoek bij KRC Genk. Een vroeg doelpunt van Regan Charles-Cook redde de dag voor de Duitstalige ploeg en bracht de Limburgers verder aan het twijfelen. De Panda’s, alom getipt als degradatiekandidaat nummer 1, beleven een zeer goede start van het seizoen met een puntentotaal van 4 op 6.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top