Een druk motorsportprogramma op legendarische circuits

Sport | Sommige motorsportkampioenschappen laten best wat tijd tussen de races. Zo ook de EWC en DTM, twee kampioenschapppen die dit weekend weer hun opwachting maken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

EWC verzamelt in Suzuka

De motorrijders in het Endurance World Championship (EWC) rijden dit weekend de derde manche, de voorlaatste van het seizoen, in het Japanse Suzuka. De eerste duurritten vonden plaats tijdens de 24 Uren van Le Mans en de 24 Uren van Spa en wordt in september afgesloten tijdens de Bol d’Or in Le Castellet, Frankrijk. In Japan wordt acht uur geracet.

Twee ploegen staan nek aan nek in het klassement. Slechts één puntje onderscheidt de teams Hart Yamaha en TSR Honda France. Op de derde plaats, met een ruime achterstand, vinden we een Belgische renstal terug: Motorrad World Endurance Team.

Volg de derde manche van het EWC komend weekend vanaf 5u op Eurosport 2, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

DTM

In Nürburg vindt het vierde weekend van de DTM plaats, het Duitse kampioenschap voor toerwagens en een van de belangrijkste kampioenschappen ter wereld in zijn categorie. Zal veel moeten gebeuren eer het klassement goed dooreen geschud wordt. De Oostenrijker Thomas Preining staat met stip op kop met 88 punten. Dat zijn tien punten meer dan de eerste achtervolger, Zuid-Afrikaan Sheldon van der Linde. De twee koplopers hebben een stevig gat geslagen met de rest van het klassement. Daar vinden we ook één Belg in terug. Dries Vanthoor staat momenteel op de 22ste plaats met zeven punten.

Afspraak komend weekend op een legendarische locatie. De Nürburgring is een van de beroemdste circuits ter wereld, omwille van de epische rivaliteiten, maar ook de zware crashes.

De DTM is zaterdag te volgen op Eleven 3 en zondag op Eleven 2, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top