Max Verstappen gaat in Spa-Francorchamps voor acht op een rij

Sport |

De Nederlander Max Verstappen is dit weekend opnieuw de gedoodverfde favoriet in de twaalfde ronde van het Formule 1-seizoen in Spa-Francorchamps.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Formule 1-paddock strijkt deze week neer op het circuit van Spa-Francorchamps voor de Grand Prix van België, die wordt verreden onder het nieuwe format van sprintweekenden. Max Verstappen, die met een ruime voorsprong aan de leiding staat in de tussenstand van het wereldkampioenschap, gaat voor zijn achtste opeenvolgende overwinning in zijn geboorteland en zijn tiende in de twaalf races die dit seizoen zijn verreden.

Hamilton steeds beter

De in Hasselt geboren F1-piloot heeft de concurrentie verpletterd sinds het begin van het kampioenschap in maart, en voor deze halve thuismatch zal dat niet anders zijn, met fans die en masse vanuit Nederland toestromen. Zijn naaste rivaal, teamgenoot Sergio Pérez, heeft 110 punten achterstand, de Spanjaard Fernando Alonso staat 139 punten achter. Met andere woorden: Verstappen is heer en meester.

Lewis Hamilton, vierde in het algemeen klassement en slechts zes punten verwijderd van het podium in Hongarije, presteert steeds beter. Zijn poleposition op de Hungaroring is daar het bewijs van. Maar het gat tussen Mercedes en de Red Bulls is duidelijk te groot. Team Red Bull kan in België een 13e overwinning op rij boeken nadat in Hongarije het record van McLaren uit 1988 werd gebroken.

Op vrijdag is er één vrije training om 13u30, gevolgd door de kwalificatie voor de Grand Prix om 17 uur. Zaterdag staat in het teken van sprinten, met een kwalificatiesessie voor de sprintrace, bekend als de Sprint Shootout, om 12 uur. De sprintrace barst los om 16u30 uur. De beste acht finishers in de sprintrace scoren kampioenschapspunten. De Grand Prix gaat op zondag 30 juli om 15 uur van start.

Volg de Grote Prijs Formule 1 van België het hele weekend, inclusief de race van zondag vanaf 14u45 via Sporza op Canvas.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top