Antwerp wil de volgende stap zetten richting stabiele topclub

Sport | Royal Antwerp FC pakte na een waanzinnige laatste speeldag alsnog de landstitel. De eerste in 66 jaar en er barste nadien een groot feest los. Trainer Mark van Bommel zal zijn jongens opnieuw moeten motiveren om tot het gaatje te gaan en een tweede opeenvolgende landstitel te winnen. De Great Old heeft wel nog wat werk op de transfermarkt om die ambities waar te maken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Antwerp is de laatste jaren uitgegroeid tot een vaste klant in de top vier van België. De slapende reus is wakker geworden, maar kan de Great Old dit jaar weer meespelen voor de prijzen? Van Bommel tempert de verwachtingen, maar wil wel dat Antwerp de volgende stap zet. Hij aanziet zijn team nog niet als de grote titelfavoriet. "We zijn op weg om een topclub te worden, maar dat zijn we nog lang niet. Want een topclub presteert over jaren en strijdt over jaren mee voor het kampioenschap. Daar zijn we wel naar op weg", aldus de trainer onlangs op de clubkanalen van Antwerp.

Versterkt?

Antwerp heeft met Marc Overmars een sportief directeur die vorig jaar indruk maakte. Toen wist hij kleppers als Vincent Janssen, Toby Alderweireld en Calvin Stengs naar Antwerpen te halen. Antwerp bleef tot op heden rustig op de transfermarkt. Met George Ilenikhena, Jacob Ondrejka en Senne Lammens haalde Overmars vooral jonge talenten in huis. Op dit moment lijkt vooral Ondrejka te mogen hopen op een basisplaats. “Daar hebben we een slagje weten te slaan”, zei Overmars over de flankaanvaller aan Het Laatste Nieuws.

Antwerp zag wel al Mandela Keita én Calvin Stengs vertrekken. Beiden waren toch sterkhouders op het middenveld en de spelers werden nog niet vervangen. In een ideale wereld zal Keita nog definitief aangekocht worden, maar Oud-Heverlee Leuven vraagt 8 miljoen euro. Calvin Stengs kiest voor Feyenoord. Achteraan is Willian Pacho (Frankfurt) ook niet meer aanwezig. Zo verloor Antwerp toch twee sterkhouders, die nog niet werden vervangen door nieuwe spelers. Daarnaast is ook de verwachting dat Jean Butez nog gaat vertrekken.

Andere aanpak?

Antwerp pakte vorig jaar vaak uit met een goede organisatie. Janssen was zeer belangrijk voor zijn team. Van Bommel pakte steevast uit met een 4-2-3-1 of 4-3-3. Hij liet wel al verstaan dat hij bepaalde zaken gaat veranderen op tactisch vlak. Zo zou er achteraan wel eens een zeer ervaren duo kunnen staan. Toby Alderweireld is een zekerheid, maar door het vertrek van Pacho komt daar een plaatsje vrij. Ritchie De Laet zou daar wel eens van kunnen profiteren. Door het (tijdelijke?) vertrek van Keita zal er op het middenveld wellicht weer een plaatsje vrijkomen voor Yussuf. Hij lijkt aan het seizoen te gaan beginnen.

Vooraan lijkt alles bij hetzelfde te blijven. Vooraan kan de Nederlander rekenen op jongens als Balikwisha, Janssen en Kerk, terwijl er met Ilenikhena en Ondrejka nog extra opties bijkwamen. Antwerp heeft zeker nog een sterk team en begint aan het seizoen als een van de titelkandidaten. Trainer Van Bommel wil er nog versterking bij de komende weken. De oudste club van het land opent het seizoen met een thuiswedstrijd tegen Cercle Brugge en een verplaatsing naar Anderlecht. Meteen twee pittige duels.

Volg de Jupiler Pro League, met zondag 30 juli om 13u10 het duel tussen Royal Antwerp FC en Cercle Brugge, het hele seizoen lang dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top