Wie wordt dit seizoen tot Formule E-kampioen gekroond?

Sport | Het wordt een weekend om van te smullen in de motorsport. Er staat met de Formule E, de Porsche Supercup, MXGP en superbikes heel wat spektakel op het programma.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Formule E in Groot-Brittannië

De laatste twee manches van het Formule E-seizoen worden op 29 en 30 juli afgewerkt in Londen. Op het ExCeL Circuit staan er twee races op het programma (2,09 km, 20 bochten) om te beslissen wie het zal halen in het algemene klassement: Jake Dennis of Nick Cassidy. Het verschil tussen het duo bedraagt 24 punten in het voordeel van Jake Dennis. Nummer drie Mitch Evans volgt al op 44 punten van de leider en moet hopen op een mirakel om alsnog te zegevieren. Stoffel Vandoorne staat elfde en hoopt de top tien nog binnen te rijden.

Volg deze zaterdag de voorlaatste manche van het Formule E-seizoen op Eurosport 2, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

De Porsche Supercup slaat dit weekend zijn tenten op in Spa-Francorchamps

Een week na de overwinning van Harry King en de knappe vijfde plaats van Benjamin Paque in Hongarije, trekt de Porsche Supercup dit weekend naar België op het legendarische circuit van Spa-Francorchamps. Ghislain Cordeel, de andere Belg, zal proberen op dezelfde manier te schitteren als Paque.

Volg dit weekend de vijfde manche van de Porsche Supercup op Eurosport 1, beschikbaar in het basispakket van Proximus Pickx.

De vijfde zege op rij van Febvre in Finland?

De 14e van 19 wedstrijden van het wereldkampioenschap motorcross vindt dit weekend plaats in Finland. Romain Febvre, winnaar van de Grand Prix van Vlaanderen in MXGP afgelopen zondag in Lommel, hoopt een vijfde overwinning op rij te behalen en zo nog dichter bij de Spanjaard Jorge Prado te komen. De Nederlander Jeffrey Herlings, geblesseerd aan de nek, verscheen niet aan de start in België en hoopt er in Vantaa wel bij te zijn.

Volg dit weekend de MXGP van Finland op Eurosport 2, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Alvaro Bautista weer aan zet in Tsjechië?

Komend weekend vindt in Tsjechië de achtste ronde van het wereldkampioenschap Superbike plaats. Alvaro Bautista, de onbetwiste leider in het algemeen klassement, zal ondanks zijn kleine tegenslag in Italië de concurrentie willen blijven verpletteren, terwijl Toprak Razgatlioglu hoopt een deel van zijn achterstand weer goed te kunnen maken. Jonathan Rea nadert dan weer gevaarlijk dicht bij de derde plaats van de Italiaan Andrea Locatelli.

Volg dit weekend de achtste ronde van Superbike op Eurosport 2, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top