João Felix staat voor een cruciale keuze in zijn carrière

Sport |

Vier jaar geleden werd João Felix als een held en superster binnengehaald bij Atlético Madrid, maar deze zomer dreigt een exit langs de achterpoort. De Portugese aanvaller lijkt het noorden kwijt en heeft dringend nood aan een goeie clubkeuze om zijn slabakkende carrière nieuw leven in te blazen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Met de staart tussen de benen diende João Felix zich bij het begin van de voorbereiding terug aan bij Atlético Madrid. Zijn passage bij Chelsea, waar hij in januari dit jaar op uitleenbasis naar verhuisde, draaide uit op een ontgoocheling. Het begon al met een rode kaart in zijn debuutmatch bij de Blues en gaandeweg verloor hij er ook zijn basisplaats. De verwachting is dat de 23-jarige Portugees ook nu weer snel zal vertrekken bij Atlético.

De speler zelf maakt er geen geheim van dat hij graag andere oorden wil opzoeken, een getroebleerde relatie met coach Diego Simeone ligt mee aan de basis van dat verlangen. Maar omgekeerd is de Madrileense topclub ook maar wat graag af van zijn dure vogel -in 2019 voor een toenmalig recordbedrag van 127 miljoen euro gehaald bij Benfica- die niet rendeert en voor onrust zorgt in de groep. Zo raakte bekend dat Felix onlangs tijdens een training nog neus aan neus stond met de sportief directeur die daar eens poolshoogte kwam nemen. En dat de spits ondertussen luidop loopt te verkondigen dat hij een transfer naar grote rivaal FC Barcelona ziet zitten, valt evenmin in goede aarde.

Barça als eerste keuze

Het gespeculeer over de volgende move van de verketterde Atlético-ster is volop aan de gang. PSG wordt genoemd, maar de Parijse club liet al weten niet geïnteresseerd te zijn. Ook een terugkeer naar Benfica is druk besproken. Maar als het van Felix zelf afhangt, heeft hij één duidelijke voorkeur: Barça. “Ik zou het fantastisch vinden om voor Barcelona te kunnen spelen. Het is altijd mijn eerste keuze en droom geweest om voor die club uit te komen, al sinds ik een kleine jongen was. Het zou een droom zijn die uitkomt.” Die niet mis te verstane boodschap deelde Felix aan transfergoeroe Fabrizio Romano.

Vraag is alleen of dat überhaupt mogelijk is, gezien de precaire financiële situatie van de Catalaanse club. Onder andere een transfer van Bernardo Silva van Manchester City sprong daardoor af. Bovendien wil Atlético ook wel een beetje van de recordsom recupereren die het vier jaar geleden betaalde voor de Portugees. Opnieuw een uitleenbeurt, eventueel met verplichte optie tot aankoop, zou een oplossing kunnen zijn.

Definitieve breuk?

Het valt voor Felix te hopen dat er toch iets uit de bus komt, want de relatie met Atlético lijkt te zeer verzuurd om daar nog op een toekomst te hopen. De club overweegt ten andere zijn shirtnummer 7 af te nemen en terug te geven aan de teruggekeerde publiekslieveling Antoine Griezmann. Een zoveelste bewijs dat zij bij Atlético niet meer rekenen op hun “vedette” uit Portugal.

In de Portugese media probeert de vader van João ondertussen de gemoederen een beetje te bedaren: “De hele situatie weegt natuurlijk op hem, maar hij moet kalm blijven, op een of andere manier zal er wel een oplossing uitgewerkt worden. Wat hij ook doet of kiest, wij staan achter hem. Met Jorge Mendes heeft hij een makelaar die alles voor hem regelt. Zelf heb ik geen weet van concrete pistes. Eigenlijk hou ik niet van al dat gespeculeer, want bij elke club die genoemd wordt, worden verwachtingen gecreëerd die uiteindelijk op niets kunnen uitdraaien.”

Op zijn 23e heeft João Felix nog een hele carrière voor zich liggen, maar het wordt voor de Portugese wonderboy stilaan tijd om dat talent eindelijk om te zetten in een stabiel parcours. Anders riskeert de voetbalwereld weer eens een potentiële topper kwijt te spelen.

Volg La Liga het hele seizoen lang via de tv-zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top