Carlos Alcaraz (20) wint Wimbledon tegen Djokovic en luidt de wissel van de macht in

Sport | De tenniswereld heeft een nieuw godenkind in de armen gesloten: Carlos Alcaraz. Deze 20-jarige Spanjaard wist afgelopen weekend niemand minder dan Novak Djokovic te verslaan en vervolgens Wimbledon te winnen. Kenners voorspellen dat de jonge Spanjaard een even mooie toekomst als Federer, Nadal en Djokovic tegemoet kan gaan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Spaanse tennisser Carlos Alcaraz (WTA 1) won afgelopen weekend het Wimbledon-tennistoernooi. Alcaraz deed voor een derde keer mee aan het prestigieuze toernooi, nadat hij er in 2021 zijn debuut maakte (en in de tweede ronde werd verslagen) en vorig jaar in de vierde ronde de valiezen moest nemen. Dit jaar ging het anders en baande het toptalent zich een weg naar de finale waar de ervaren Novak Djokovic (WTA 2) hem stond op te wachten.

Geen achtste titel voor Djokovic

Djokovic was zinnens om zijn achtste eindoverwinning op Wimbledon te behalen (en zo het record van Roger Federer te evenaren) maar daar stak Alcaraz een stokje voor. De Spanjaard kwam fris voor de dag, toonde dat hij een hoog speeltempo aankan en dat hij ook doorzettingsvermogen in overvloed heeft. In een wedstrijd die bijna vijf uur lang duurde, demonstreerde Alcaraz overigens ook dat hij over een sublieme techniek beschikt en daarmee kon hij Djokovic aardig pijn kon doen.

De partij eindigde in het voordeel van Alcaraz. Djokovic moest zijn meerdere erkennen en deed dat uiteindelijk ook met verve. De Serviër zei tijdens een persconferentie achteraf immers dat Alcaraz momenteel “de beste tennisspeler ter wereld” is. Volgens voormalige nummer één heeft Alcaraz elementen in zijn spel die doen denken aan Roger Federer, Rafael Nadal en hemzelf. “Ik heb nog nooit tegen iemand zoals hem gespeeld”, klonk het. “Alcaraz is een heel complete speler”, aldus Djokovic.  De jonge Spanjaard is dankzij zijn overwinning trouwens de tweede jongste tennisspeler die Wimbledon ooit heeft gewonnen. Björn Borg deed dat op 20-jarige leeftijd en Boris Becker toen hij amper 17 jaar oud was.

Nieuwe generatie in aantocht

Djokovic weet al langer dat er een nieuwe generatie wordt klaargestoomd. Hij stond immers al op de court tegen Alexander Zverev, Daniil Medvedev en Stefanos Tsitsipas, maar bewees telkens dat hij deze jonge spelers nu nog de baas kan. Bij Alcaraz was dat niet het geval en de Spanjaard lijkt hiermee de wissel van de macht te hebben ingeluid. We zijn benieuwd of Alcaraz met zijn overwinning het startschot gegeven heeft om de oude garde definitief aan de kant te schuiven.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top