SK Beveren gunt doelman Brondeel transfer naar FC Eindhoven, waar hij basisplaats wil afdwingen

Challenger Pro League | Doelman Jorn Brondeel (29) verlaat na één seizoen de Freethiel. Hij tekende een contract voor drie seizoenen bij FC Eindhoven, in de Nederlandse tweede klasse.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Toen Jorn Brondeel vorig seizoen werd voorgesteld bij SK Beveren, was het de bedoeling om de 29-jarige doelman als sleutelfiguur een kans te geven op de Freethiel. In de openingswedstrijd tegen Beerschot stond hij dan ook tussen de palen. Een blessure aan het onderbeen speelde Brondeel echter parten en zijn plaats onder de lat werd ingenomen door Beau Reus, een 21-jarige Nederlander met een verleden bij AZ.

Toen SK Beveren eerder deze zomer doelman Maxim Deman ter beschikking kreeg gesteld van KV Kortrijk, leek het al duidelijk dat er nog een doelman zou vertrekken bij de geel-blauwen. Op zoek naar een basisplaats tekent Brondeel nu een contract bij de Nederlandse tweedeklasser FC Eindhoven. Hij komt transfervrij over en bereikte een overeenkomst voor drie seizoenen bij de club waar hij het vertrek van Bertrams moet opvangen.

Brondeel genoot zijn jeugdopleiding bij Zulte Waregem en speelde ook voor Antwerp in de tweede klasse. Via Lierse en NAC Breda kwam hij bij FC Twente terecht. Na een avontuur bij Willem II in de Eredivisie trok hij naar SK Beveren.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top