Waarom Bryan Heynen op een keerpunt staat in zijn carrière

Sport | Bryan Heynen is al jaren een zeer stabiele factor in het team van Racing Genk. De middenvelder staat voor een cruciale zomer. Gaat hij voluit voor een buitenlandse uitdaging, of kiest hij voor een carrière als legende van Racing Genk?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bryan Heynen is 26 jaar en vele jaren een sterkhouder op het middenveld van KRC Genk. Heynen is een jeugdproduct van Genk die nooit voor een andere club speelde. Bij de Limburgse club wist hij de titel (2019), de beker (2021) en de supercup (2019) te winnen. Hij won dus alles wat er te winnen valt in België. Misschien is het wel nu of nooit voor een buitenlandse transfer?

Een verhaal à la Hans Vanaken?

Racing Genk verloor in de laatste minuten van de competitie alsnog de titel aan Antwerp, maar toch mochten ze er terugblikken op een goed seizoen. Dat was mede te danken aan Heynen, die met 11 goals en 7 assists een zeer productieve jaargang kende als middenvelder. Hij nam de ploeg mee bij de hand en toonde dat hij een smaakmaker is. Heynen wordt echter steevast over het hoofd gezien voor de nationale ploeg. Na Roberto Martinez laat nu ook Domenico Tedesco hem links liggen, al is dat ook niet helemaal onlogisch met de enorme weelde die er centraal op het middenveld is bij de nationale ploeg. Heynen zou misschien meer kans maken als hij een vaste waarde zou zijn in een Europese topcompetitie.

De ervaren middenvelder zou volgens Het Laatste Nieuws interesse genieten van Lazio. Heynen speelde al 259 wedstrijden voor Racing Genk en is al jaren een vaste waarde, maar zijn naam deed zelden de ronde bij andere teams. Lazio zou een zeer mooie stap voorwaarts zijn en met het nakende vertrek van Sergej Milinkovic-Savic, ex-Genk en op weg naar Saoedi-Arabië, komt er een plaatsje vrij op het middenveld. Transfermarkt taxeert Heynen zijn marktwaarde op 11 miljoen euro.

De Limburger ligt nog tot medio 2026 onder contract, waardoor Genk dus in een zeer goede onderhandelingspositie zit. Misschien gunt Genk zijn clubicoon wel een transfer? Binnen twee maanden weten we of er schot komt in de zaak. Gaat Heynen richting buitenland, of zal hij zoals Hans Vanaken kiezen voor de Belgische zekerheid?

Volg de Jupiler Pro League op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top