De toekomstige Rode Duivels: Noah Adedeji-Sternberg, de nieuwe parel van KRC Genk

Jupiler Pro League | De redactie van Pickx werpt elke week een blik op een jong voetbaltalent dat in de toekomst mogelijk een rol zal spelen bij de Rode Duivels. Vandaag wordt de jonge Noah Adedeji-Sternberg onder de loep genomen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

KRC Genk zette de afgelopen maanden heel erg in op het rekruteren van jonge Belgische talenten. Het wist tal van jonkies weg te halen bij ploegen als Anderlecht, AA Gent, Club Brugge en andere concurrenten. De Limburgers haalden ook een Belg terug uit het buitenland. Ze maakten de transfer van Noah Adedeji-Sternberg officieel bekend.

Furore gemaakt bij de jeugd van Mönchengladbach

Het 18-jarige talent, voordien international bij de U17 van België, is een vrij onbekende speler voor de Belgische voetbalfan. Dat is geen verrassing, aangezien hij een aantal jaren geleden België verliet. Hij ging eerst voor Oberhausen spelen en in 2019 belandde hij bij Borussia Mönchengladbach. Daar maakte hij vorig seizoen furore bij de U19 door in 36 wedstrijden 13 keer te scoren en 12 assists uit te delen.

Bij Genk zal Adedeji-Sternberg (ex-Antwerp en Moeskroen) aansluiten bij Jong Genk, dat in de Challenger Pro League speelt. Meteen een mooie kans voor de Belgische voetballiefhebber om kennis te maken met het talent. Adedeji-Sternberg is een tweevoetige middenvelder die ook op de flanken uit de voeten kan.

Geweldig inzicht

Stijn Haeldermans, technisch coördinator van Jong Genk, loopt hoog op met de speler. "Noah stond hoog op ons verlanglijstje voor Jong Genk. Hij combineert technische vaardigheden met een geweldig spelinzicht. Daarnaast kan hij met zijn individuele actie op het middenveld voor meer creativiteit zorgen", aldus Haeldermans via de clubkanalen.

Het slotwoord was voor de speler zelf. “Ik bewonder de attractieve en offensieve speelstijl die KRC Genk op de mat brengt. Ik ben dan ook erg tevreden om te tekenen voor deze mooie club."

De jonge Belg zal ongetwijfeld in de voetsporen van heel wat Rode Duivels willen treden. Mannen als Leandro Trossard, Yannick Carrasco, Divock Origi, Kevin De Bruyne en anderen kregen een deel van hun opleiding bij Genk en wisten nadien door te stoten richting nationale ploeg. Adedeji-Sternberg mag dus dromen, maar de weg is nog zéér lang.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top