Superbike, MXGP en Porsche Supercup zorgen voor een spannend sportweekend

Sport | Motorsportfans komen dit weekend helemaal aan hun trekken. Er is immers voor elk wat wils met de Superbike, Porsche Supercup en MXGP.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wie stopt Alvaro Bautista?

Terwijl de afgelopen seizoenen best spannend waren in het Superbike Wereldkampioenschap, verloopt het dit seizoen helemaal anders. Er werden in 2023 al vijf races afgewerkt, maar één man lijkt stilaan onklopbaar: Alvaro Bautista. Hij rijdt de tegenstanders, zoals Jonathan Rea en Toprak Razgatlioglu, voorlopig op een hoopje. Weten zij op het Donington Park Circuit in Engeland de bakens eindelijk te verzetten?

Volg de zesde manche van de Superbike dit weekend op Eurosport 2, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Een ingekorte MXGP in Lombok

De MXGP sloeg vorige week al zijn tenten op in Indonesië. De tiende en elfde manche worden er afgewerkt. Vorig week vond het plaats in Sumbawa en deze keer is Lombok aan de beurt. De Nederlandse motorcrosser Jeffrey Herlings onbreekt. De man kwam lelijk ten val in Duitsland en brak daarbij een van zijn nekwervels. Een operatie is niet nodig, maar Herlings moet wel enkele weken rust nemen waardoor hij punten zal verliezen.

Volg de Grote Prijs motorcross bij MXGP en MX2 van Indonesië op zondag op Eurosport 2, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Kan King bevestigen?

De Red Bull Ring zal dit weekend het toneel zijn van de tweede ronde van de Porsche Supercup 2023 die enkele weken geleden van start ging in Monaco. Aan het begin van het seizoen behaalde de Britse coureur Harry King, van het BWT Lechner Racing-team, zijn eerste succes op dit niveau. Aan het stuur van zijn 510 pk sterke Porsche 911 GT3 Cup kon hij de aanval van Larry ten Voorde weerstaan, de auteur van een slechte start waarvan King profiteerde om de leiding te nemen en die nooit meer af te staan. Hij zal zijn succes in Oostenrijk moeten bevestigen.

Volg de tweede manche van de Porsche Supercup 2023 in Oostenrijk op zondag 2 juli vanaf 11u25 op Eurosport 2, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top