MXGP en Formule E: er wordt wederom niet stilgestaan in de wereld van de motorsport

Sport | Ook dit weekend valt er weer heel wat te beleven in de wereld van de motorsport. Wat dacht je bijvoorbeeld van de MXGP-karavaan die naar Indonesië trekt en de Formule E dat naar het mekka van Nascar gaat in de Verenigde Staten?

Door Pickx

Deel dit nieuws

MXGP in Indonesië

Op zondag 25 juni vindt in Indonesië de tiende ronde van het MXGP-kampioenschap plaats. De week daarop wordt de 11e ronde in Indonesië gereden. Alle ogen zullen er op Jorge Prado gericht zijn: de leider in het klassement. Prado kwam als eerste over de finish tijdens de 9e ronde in Duitsland en telt ondertussen 453 punten. Hij wordt in het klassement op de voet gevolgd door de Nederlandse motorcrosser Jeffrey Herlings. Die telt 385 punten. Herlings zal helaas niet aantreden in Indonesië. De man kwam lelijk ten val in Duitsland en brak daarbij een van zijn nekwervels. Een operatie is niet nodig, maar Herlings moet wel enkele weken rust nemen waardoor hij punten zal verliezen.

Volg de MXGP van Indonesië op zondag 25 juni vanaf 07u00 op Eurosport 2, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Formule E in de VS

De Formule E-karavaan heeft net enkele weken in Indonesië vertoeft, maar zal volgend weekend in de Amerikaanse stad Portland neerstrijken. Daar wordt immers de twaalfde manche van het seizoen gereden. Deze etappe moet de ePrix van New York vervangen en vindt plaats in Oregon, het mekka van de Nascar. Momenteel voert de Duits-Mauritiaanse autocoureur Pascal Wehrlein het klassement aan met 134 punten. De Britse autopiloot Jake Dennis staat op de tweede plaats met 133 punten. Nieuw-Zeelander Nick Cassidy staat op de derde plaats met 128 punten. Landgenoot Stoffel Vandoorne, die in het seizoen 2021-2022 nog wereldkampioen werd, staat op de elfde plaats met 42 punten.

Bekijk de E-Prix van Portland op zondag 25 juni vanaf 03u00 op Eurosport 1, of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.  

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top