Beleef opnieuw het FIM Endurance wereldkampioenschap in Spa-Francorchamps!

Sport | Dit weekend kan je via Eurosport opnieuw genieten van het FIM Endurance wereldkampioenschap. De tweede manche van deze competitie vindt sinds 2022 opnieuw plaats op het legendarische circuit van Spa-Francorchamps.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Net zoals vorig jaar maakt de tweede manche in Spa-Francorchamps deel uit van een reeks van vier wedstrijden. Het WK Endurance seizoen begon medio april in Le Mans met de 24 uren-race. Daarna volgt Spa-Francorchamps in het weekend van 17 en 18 juni. Op 30 juli tekent de motokaravaan present in Japan, waar de Suzuka 8H-race wordt verreden. Afsluiten doen we op 16 en 17 september nabij Marseille met de Bol d'Or op het Circuit Paul Ricard.

Incidentrijk

Vorig jaar won het BMW Motorrad-team overtuigend een spectaculaire editie van de 24H SPA EWC Motos. De Duitsers vlagden af voor Tati Team Beringer Racing en F.C.C. TSR Honda France, maar de race naar de eindmeet ging niet gepaard zonder incidenten.

Zondagochtend werden enkele teams verrast door de plotse neerslag en vonden er enkele valpartijen plaats. Enkele uren daarna kreeg een van de deelnemers te maken met een defect motorblok, waardoor het circuit besmeurd werd door een lang oliespoor. Het kostte ruim twee uur voor het wegdek terug berijdbaar was.

Volg de tweede manche van het FIM Endurance wereldkampioenschap zaterdag 17 juni live via Eurosport 2.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top