De Roland Garros-finale tussen Swiatek en Muchova krijgt een Belgisch tintje

Sport |

In de vrouwenfinale van Roland Garros, deze zaterdag om 15 uur, neemt de nummer 1 van de wereld Iga Swiatek het op tegen de Tsjechische Karolina Muchova, die begeleid wordt door een bekende Belgische tennisnaam...

Door Pickx

Deel dit nieuws

Ere wie ere toekomt: deze zaterdag om 15 uur neemt de Poolse Iga Swiatek het op de court Philippe Chatrier op Roland Garros in de finale van het enkelspel op tegen de Tsjechische Karolina Muchova. Geen Belgen op het plein, maar toch zal de wedstrijd een Belgisch tintje hebben, aangezien de Tsjechische nummer 43 al enkele maanden begeleid wordt door Kirsten Flipkens.

Eerste grandslamfinale

De Kempense, die dit jaar strandde in de tweede ronde van het vrouwendubbelspel op Roland Garros, zal dit weekend op de tribune zitten om haar nieuwe protegé te steunen. “Ze kwam naar me toe in Melbourne en vroeg of ik haar een handje kon helpen”, vertelde de Antwerpse aan Belga. “Niet als coach, eerder als mentor. Zolang we dezelfde toernooien spelen, wil ik dat wel doen. Het tactische van het spel, analyses en statistieken, dat heeft me altijd wel geboeid. Het zijn details die het verschil kunnen maken. Muchova heeft een compleet arsenaal van slagen. Het is leuk om haar te gidsen en ze doet het goed hier.”

Karolina Muchova, die nog nooit verder kwam dan de derde ronde op Roland Garros, kan in Parijs uitpakken met haar aanvallend en gevarieerd spel, zoals ze deed op de Australian Open in 2021, waar ze de halve finales bereikte. In de lichtstad speelt de 26-jarige haar allereerste grandslamfinale. En ze zal haar handen vol hebben aan de nummer 1 van de wereld, die op niets minder mikt dan een derde Roland Garros-titel, haar tweede op rij, en een vierde grandslamtitel. Het advies van Flipkens zou wel eens heel goed van pas kunnen komen.

Volg de vrouwenfinale op Roland Garros aanstaande zaterdag vanaf 14u30 op Eurosport 1, beschikbaar in het basis tv-zender aanbod van Proximus Pickx.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top