De tijd voor revanche tegen ZZ Leiden is aangebroken voor Oostende

Sport | Net als vorig seizoen zullen Filou Oostende en ZZ Leiden de degens kruisen in de finale van de crossborder play-offs van de BNXT League. Na in 2022 te zijn uitgeschakeld in de halve finale hopen de Belgen dit keer op een gunstige uitslag in de finale tegen de titelverdediger.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De twee landskampioenen treffen elkaar in de finale van de BNXT League, het Belgisch-Nederlands kampioenschap basketbal. De Nederlanders van ZZ Leiden en Oostende zullen het tegen elkaar opnemen om de titel in de crossborder best-of-three play-offs. Onze landgenoten spelen in de COREtec Dôme en hebben daarmee een thuisvoordeel.

Uitdaging

Het was geen sinecure voor Oostende om de finale te halen. In de heenwedstrijd van de halve finale klopte Limburg verrassend Belgisch kampioen Oostende met het kleinste verschil. De kustploeg probeerde de achterstand met Limburg nog in te halen, maar zonder succes. In de terugwedstrijd bewees Filou Oostende dat revanche een krachtige motivator kan zijn in een wedstrijd door Limburg te kloppen met 104-67. Het is nu aan de kustploeg om een allereerste titel in de BNXT League te pakken nadat ze vorig jaar in de halve finale faalden tegen ZZ Leiden.

De Zuid-Hollandse club heeft haar missie weer waargemaakt door voor de tweede keer in twee jaar tijd mee te doen aan de finale van de crossborder play-offs. Zorg en Zekerheid Leiden, dat dit seizoen voor de vijfde keer in haar clubgeschiedenis tot kampioen van Nederland is gekroond, won in de halve finale tegen Spirou Charleroi zowel in de heenmatch (67-86) als de terugwedstrijd (17-58). Vorig jaar haalden ze de titel binnen na een spannende finale tegen Donar Groningen. De Leidse ploeg hoopt dit jaar een dubbelslag te slaan, maar een finale blijft natuurlijk altijd onvoorspelbaar.

Het programma van de finales (best of three):

Vrijdag 9 juni

  • Game 1: BC Oostende - ZZ Leiden (66-79)

Zondag 11 juni

  • Game 2: ZZ Leiden - BC Oostende (63-76)

Dinsdag 13 juni

Volg de finale van de BNXT League op de zenders Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx. BC Oostende heeft thuisvoordeel en is vrijdag gastheer (20u30) voordat het zondag (15u00) naar Nederland reist en (indien nodig) volgende week dinsdag opnieuw Leiden ontvangt.

Lees meer:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top