Wat kan Mikkel Hemmersam Anderlecht bijbrengen?

Sport |

Anderlecht zet zijn interne veranderingen voort en heeft de komst van de Deen Mikkel Hemmersam als sportief directeur aangekondigd. Achter deze nieuwe transfer schuilt de wens van de Brusselse ploeg om het beste uit z’n jeugdopleiding te halen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Denen blijven zich roeren bij Anderlecht. In navolging van Jesper Fredberg en Brian Riemmer heeft de Brusselse club een nieuwe Scandinaviër aangetrokken: Mikkel Hemmersam. Hemmersam wordt sportief directeur en zal verantwoordelijk zijn voor het sportieve beleid van paars-wit. “We zijn al een tijdje op zoek naar de juiste aanvulling voor onze sportieve afdeling”, legt Jesper Fredberg uit.

Maar wat is de meerwaarde van Hemmersam aan het Andersen-project en hoe kan zijn ervaring de sportieve belangen van Belgische recordkampioen dienen? “In Mikkel zien we iemand met de nodige ervaring en een achtergrond die perfect past bij het DNA van RSCA”, voegde Fredberg eraan toe.

Jongeren opleiden

Met het aantrekken van Hemmersam zet Anderlecht in op iemand met een atypische achtergrond. De Deen heeft geen voetbalachtergrond en was ongeveer tien jaar advocaat voordat hij van 2014 tot 2018 de leiding kreeg over de jeugdacademie van FC Kopenhagen. Daarna werd hij freelance recruiter en vervolgens, in 2020, sportief directeur van FC Nordsjaelland.

Het was deze laatste ervaring die de bestuurders van Anderlecht overtuigden om hem hun vertrouwen te schenken. De laatste jaren staat de Deense club bekend om zijn focus op de jeugd via de jeugdacademie. Hemmersam steekt niet onder stoelen of banken dat dit zijn drijfveer is in zijn werk. “De ontwikkeling van jong talent is mijn belangrijkste drijfveer. Daarom heb ik altijd veel respect gehad voor het werk dat Anderlecht elk jaar verricht om zo veel getalenteerde spelers voort te brengen”, vertrouwde hij de club toe in een persbericht.

De U23 doen groeien

De nieuwkomer zal zich voornamelijk bezighouden met het U23-team van Anderlecht, RSCA Futures. Naast zijn verantwoordelijkheden als hoofd scouting zal Hemmersam ook moeten helpen bij de organisatie van het B-team van Anderlecht, dat dient als kweekvijver voor de hoofdmacht. Dit seizoen konden verschillende spelers van RSCA Futures de stap maken naar het A-team.

Aangezien dit een zeer recent project is, zal de Deen al zijn ervaring kunnen gebruiken om dit onderdeel van de club te helpen uitbouwen. “Dit project heeft een enorm potentieel en ik kijk er echt naar uit om er deel van uit te maken”, zegt hij. Zijn ervaring in jeugdmanagement en rekrutering zal een onmiskenbare troef zijn voor de Brusselaars, die kunnen bogen op een van de beste trainingscentra van het land. 


Volg de Jupiler Pro League op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus. 

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees meer:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top