De tweede week van Roland Garros kan wel eens verrassend worden!

Sport | Na een intense eerste week is het op Roland Garros nu tijd voor het serieuzere werk met de start van de kwartfinales aan het begin van de week. Pickx bekijkt of er nog verrassingen te verwachten zijn op dit grandslamtoernooi.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Nu Nadal niet kan meedoen aan het toernooi, is het zoeken naar een nieuwe gravelkoning op Roland Garros. De twee grote favorieten, Carlos Alcaraz en Novak Djokovic, zijn nog in de running en zullen elkaar wellicht in de halve finales bekampen. Maar daarvoor moeten ze nog uit de kwartfinales zien te komen die ze dinsdag spelen. Aan hun kant van de hoofdtabel hebben ze aan onder meer Stefanos Tsitsipas nog een geduchte concurrent.

Scandinavische strijd

Aan de andere kant van de hoofdtabel is het nog koffiedik kijken wie uiteindelijk een kans krijgt om de halve finales en finales te mogen spelen. Deze maandag is het de wedstrijd tussen Dimitrov en Zverev die veel aandacht zal trekken. De Bulgaar toonde zich in dit toernooi van zijn sportiefste kant toen hij vorige week samen met Daniel Altmaier de umpire overrulede. Die laatste dacht dat de Duitser tijdens een punt ophield met spelen, maar dat was volgens Dimitrov helemaal niet het geval. Zverev hoopt op zijn beurt zijn tweede adem te kunnen vinden in de wedstrijd tegen Dimitrov. Het kostte hem immers flink wat moeite om de achtste finales te bereiken na een felbevochte zege in vier sets tegen de Amerikaan Francis Tiafoe. Dimitrov en Zverev zullen strijden om een plaats in de kwartfinale, waar de winnaar het vermoedelijk zal moeten opnemen tegen de Japanner Yoshihito Nishioka.

Voorts lijken de Noor Holger Rune en Casper Ruud uit Denemarken de grootste kanshebbers voor een plaats in de kwartfinale. Het is bijgevolg niet uitgesloten dat we een Scandinavisch duel zullen zien, zoals vorig jaar al het geval was.

Stoomwals Swiatek

De vrouwen moeten het stellen zonder Elise Mertens. Zij werd zondag in de achtste finales uitgeschakeld door de Russische Anastasia Pavlyuchenkova. Aan de andere kant van de hoofdtabel gooit Iga Swiatek hoge ogen. De 22-jarige Poolse en huidige nummer 1 van de wereld won tot dusver alle sets in amper 8 games. Ze onderscheidde zich in de derde ronde door de Chinese Wang uit te schakelen met een vernietigende 6-0 en 6-0.

In de achtste finales neemt Swiatek het op tegen de Oekraïense Lesia Tsurenko. Als ze deze wedstrijd wint - bijna een zekerheid - zal ze hoogstwaarschijnlijk een kwartfinale mogen spelen tegen Coco Gauff. De finaliste van vorig jaar neemt het in de achtste finales op tegen de Slowaakse Anna Karolína Schmiedlová, een van de verrassingen aan het begin van het toernooi.

Ten slotte wordt onze Belgische trots ondanks de uitschakeling van Mertens nog nog een beetje verdedigd met de aanwezigheid van het duo Sander Gillé en Joran Vliegen in de kwartfinales van het herendubbeltoernooi. Elise Mertens, vergezeld van Storm Sanders, speelt maandag haar derde ronde in de damesdubbels. Het is afwachten of zedaar haar nederlaag in het vrouwen enkel-toernooi kan doen vergeten.

Volg Roland Garros van 28 mei tot 11 juni op Eurosport 1 en Eurosport 2.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top