Teddy Teuma voert een race tegen de klok om fit te zijn voor de titelmatch

Sport |

Met de (tweede) belangrijkste wedstrijd van het seizoen in het verschiet voor Union, voert Teddy Teuma een strijd met zichzelf om speelklaar te raken. De Brusselse aanvoerder, die ziel en zaligheid in de strijd wil gooien zondag, is vastberaden dat hij alleen tegen Club Brugge zal spelen als hij volledig fit is.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Teddy Teuma, die al twijfelachtig was voor de eerste competitiefinale tegen Antwerp door een hamstringblessure, moest uiteindelijk de wedstrijd uitzitten en stond zelfs niet op het wedstrijdblad op de Bosuil. Het gelijkspel dat zijn ploeggenoten met een numerieke achterstand uit de brand sleepten, gaf de troepen van Karel Geraerts echter respijt: ze mogen nog steeds dromen van de landstitel. Daarvoor moet Union, dat Club Brugge ontvangt, het beter doen dan Antwerp, dat afreist naar Genk, en minstens even goed doen dan de Limburgers.

Het punt dat ze pakten in Antwerpen gaf Union misschien een morele boost, maar ze gaan hun laatste wedstrijd van het seizoen tegemoet met een aantal afwezigen en een pak kopzorgen. De geblesseerde Yorbe Vertessen en Siebe Van der Heyden ontbreken, net als de geschorste Senne Lynen. Met sterspits Victor Boniface nog steeds bij de twijfelgevallen, zullen de manschappen van Geraerts het misschien opnieuw zonder hun aanvoerder moeten bolwerken.

“Ik werk hard”

Met nog maar twee dagen te gaan voor het einde van het kampioenschap, kan de man in kwestie nog niets zeggen. “Ik bevind me een beetje in dezelfde staat als vorige week”, vertelde Teuma aan Het Nieuwsblad. " Ik werk elke dag hard om zo snel mogelijk weer fit te zijn. Er is op dit moment nog niks zeker, maar ik geef alles om er zondag bij te zijn.”

Eén ding is echter zeker: de Union-captain, die aangeeft nog steeds wat pijntjes te voelen, is niet van plan om te spelen tenzij hij volledig hersteld is. “Als ik me geen honderd procent voel, dan zal ik opnieuw niet spelen”, vervolgt hij. “Dan geef ik mijn plaats aan iemand anders. Ik moet alles kunnen geven. Als ik dat niet kan, speel ik niet. Ik ben 100% of ik ben het niet. Met de blessure die ik heb, is het helaas ingewikkeld. Het risico bestaat dat het erger wordt, dus moeten we er erg voor opletten dat dit niet gebeurt.”

Hoewel de Unionisten hebben laten zien dat ze de afwezigheid van hun aanvoerder adequaat kunnen opvangen, zal het eventueel ontbreken van Teuma in de titelmatch toch een groot gemis zijn. “Hij is heel belangrijk voor het team en de ploeg. Hij stimuleert de groep en houdt van wedstrijden met veel druk”, verklaarde Geraerts voor de trip naar Antwerpen.

Het profiel van de metronoom van Union is inderdaad ongelooflijk waardevol. De Maltese international, die genomineerd is voor de prijs van Player of the Season, beleeft het beste seizoen uit zijn carrière (14 goals en 17 assists). Meer nog dan zijn voetbalkwaliteiten maken zijn persoonlijkheid en charisma hem de onbetwiste leider van zijn team, die hij op beslissende momenten vooruit weet te stuwen. Het lijdt geen twijfel dat zijn afwezigheid zondag een enorme aderlating zal zijn voor Union.

Deze laatste wedstrijd van het seizoen wordt de belangrijkste uit Teuma’s carrière. “Het is een finale. Als we niet winnen, zijn we misschien geen kampioen, maar deze wedstrijd is een grote uitdaging. We moeten er collectief staan en ik hoop er deel van uit te maken. En zo niet, dan zal ik er 100 procent zijn in de kleedkamer en in het publiek om het team te tonen dat ik ze steun.”

Het programma van speeldag 6 in de play-offs van de Jupiler Pro League:

Europe Play-offs

Zaterdag 3 juni

Champions' Play-offs

Zondag 4 juni

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook: 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top