De sprinters voeren weer het hoogste woord in de Heistse Pijl

Sport | Deze zaterdag 3 juni doorkruist de 16e editie van de Heistse Pijl de Antwerpse Kempen van Vosselaar naar Heist-op-den-Berg. Het is de vraag wie dit jaar Arnaud De Lie zal opvolgen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Ook dit jaar vertrekt de Heistse Pijl vanuit Vosselaar voor een parcours van 198,7 kilometer door de Kempen. Het peloton passeert onder meer Lille, Geel, Westerlo, Herentals en Herenthout om na 60 kilometer koers via Berlaar Heist-op-den-Berg binnen te komen. Zo'n 15 kilometer verderop komen de renners voor het eerst over de finishlijn op de Paul van Roosbroeklaan.

Daarna rijden ze nog zes plaatselijke rondes van 20,7 km, telkens over de Heistse Berg, de enige grote hindernis op het parcours. Renners die de massasprint willen ontwijken, kunnen best bij aanvang van deze beklimming uit het peloton ontsnappen. De top van de laatste klim ligt namelijk 1,5 kilometer van de finish en bovendien hebben sprinters doorgaans geen moeite met de laatste klim, 400 meter met een stijgingspercentage van 5%.

Massasprint

De kans dat het tot een massasprint komt, is groot, want in het peloton zit een grote groep sprinters. We denken onder meer aan Belgisch kampioen Tim Merlier, winnaar van de Ronde van Limburg Gerben Thijssen, Olav Kooij, Jordi Meeus, Jakub Mareczko en Max Walscheid.

Er is dus voldoende concurrentie om Arnaud De Lie op te volgen. Vorig seizoen behaalde de Waalse wielrenner in Heist-op-den-Berg de vijfde zege uit zijn nog prille carrière door in een sterke sprint Giacomo Nizzolo en Mark Cavendish te verslaan. Dit jaar zal hij niet aanwezig zijn om zijn titel te verdedigen. De renner van Lotto Dstny herstelt nog van zijn zware val tijdens de Vierdaagse van Duinkerke.

Volg de Heistse Pijl nu zaterdag 3 juni vanaf 16u00 op VRT 1.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top