Wie kaapt de NBA-trofee weg: Nikola Jokic (Denver Nuggets) of Jimmy Butler (Miami Heat)?

Sport | Donderdagavond worden de NBA Finals op gang gefloten. De spelers van Miami Heat zullen die van Denver Nuggets zeven wedstrijden lang in de ogen kijken en dat met maar één doel voor ogen: kampioen worden. Zowel Miami als Denver beschikken over enkele uitzonderlijke spelers om het pleit te beslechten. Welke dat zijn, lees je hier.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Helaas, pindakaas. Zowel LA Lakers als Boston Celtics zijn gesneuveld in de halve finales van de NBA play-offs. De Lakers moesten hun meerdere erkennen in de bijzonder vlot spelende Nuggets (4-0), terwijl de Celtics geen verweer hadden tegen het uitstekende spel van Miami Heat (3-4). Hierdoor stoten de Nuggets en Miami Heat door naar de finale van de NBA.

Nuggets voor het eerst in de finale

De spelers van Denver Nuggets zijn nu al in de wolken, want de franchise weet voor het eerst in zijn bestaan de finale van het kampioenschap te bereiken. De ploeg van coach Michael Malone speelt al maandenlang op een hoog niveau en stond aan het einde van het reguliere seizoen zelfs op kop in de Western Conference.

Het succes van de Nuggets komt niet uit de lucht vallen. Coach Malone kon de voorbije weken immers op een zeer sterke Nikola Jokic en een doeltreffende Jamal Murray rekenen, maar ook op de solide Aaron Gordon, Kentavious Caldwell-Poppe, Bruce Brown Jr. en Michael Porter Jr. Het team wist in de play-offs Minnesota Timberwolves, Phoenix Suns en LA Lakers te verslaan. Nu moet enkel Miami Heat nog voor de bijl.

Miami gaat crescendo

Dat Miami Heat de finale heeft bereikt, is enigszins verrassend te noemen. De ploeg van coach Erik Spoelstra strandde in de reguliere competitie immers op de achtste plaats en moest nog flink uit de pijp komen om de play-offs te bereiken. De afgelopen weken ging het echter crescendo met de prestaties van Miami Heat en versloegen ze Milwaukee Bucks, New York Knicks en Boston Celtics. Nu moeten de Nuggets eraan geloven.

Spoelstra rekent in de finale op knalprestaties van Jimmy Butler (MVP uit de Eastern Conference Final), Kyle Lowry, Edrice Adebayo, Gabe Vincent en Caleb Martin. Het team hangt als een blok aan elkaar en wil maar een ding: de NBA Finals winnen.

Het NBA-programma deze week via Eleven Sports:

Vrijdag 2 juni

  • Game 1: Denver Nuggets - Miami Heat (104-93)

Maandag 5 juni

  • Game 2: Denver Nuggets - Miami Heat (108-111)

Donderdag 8 juni

Zaterdag 10 juni

Volg de NBA op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Lees ook: 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top