Gehavend Union en Karel Geraerts jagen met veel kopzorgen op de landstitel

Sport |

De champagne werd (nog) niet ontkurkt in Deurne-Noord: Antwerp liet de kans om zich afgelopen weekend al tot kampioen te kronen liggen, en moet de (veel moeilijkere) klus nu proberen te klaren tegen een gemotiveerd Racing Genk, dat zich opnieuw in de titelrace knokte. Union is de mentale winnaar, maar toch gaat The Great Old met de beste papieren de slotspeeldag in.

Door Pickx

Deel dit nieuws

En niet in het minst omdat Union-coach Karel Geraerts met een aantal kopzorgen kampt, die de kansen van de Brusselaars hypothekeren. Union maakt zondag in eigen huis jacht op de landstitel zonder zijn sterspits Victor Boniface. Die speelde tegen Antwerp uiteindelijk maar 20 minuten, nadat Yorbe Vertessen een blessure had opgelopen. “We zagen ook dat Boniface niet in de beste vorm verkeerde, maar hij offerde zich op voor de ploeg”, aldus Geraerts.

De Nigeriaanse spits kon het tij niet keren voor Union, Puertas deed dat wel met een afgeweken schot – dat via de voet van een onfortuinlijke Vermeeren in doel verdween en de Bosuil deed verstommen. Maar in ruil voor die dosis geluk, hebben de Brusselaars een karrenvracht pech moeten incasseren. Want met Vertessen en Van Der Heyden heeft Geraerts er nu nog twee geblesseerden bij. En dat terwijl Senne Lynen volgende week geschorst is na zijn rode kaart. “Het wordt een kopzorg, want voor Teuma moeten we ook afwachten wat er gebeurt. We hebben onze hele kern nodig.”

“Na die rode kaart moesten we de balans vinden tussen verdedigen en toch naar voren trekken. De spelers zijn daarbij fysiek tot op het randje gegaan, ook omdat we veel geblesseerden hebben. Het wordt opnieuw puzzelen volgende week.”

“Genk wil volgende week ook z’n laatste kans grijpen”, ging Geraerts verder. “We hebben een mentale overwinning behaald, maar een mentale kampioen bestaat niet. Daarom maakt Antwerp nog steeds de meeste kans op de titel”, besloot de Union-coach.

Oplapwerk

Antwerp moet het op de slotspeeldag in de Cegeka Arena doen zonder de geschorste Calvin Stengs. Het stamnummer 1 maakt inderdaad nog steeds een kans om komaf te maken met 66 jaar titeldroogte. Al besefte coach Mark van Bommel – die als speler acht landstitels veroverde met PSV, FC Barcelona, Bayern München en AC Milan – na het gelijkspel tegen Union dat de opdracht nu een stuk lastiger is geworden. “Of er veel oplapwerk is? Wat denk je zelf?”, reageerde hij gepikeerd.

Op de persconferentie na de match maakte hij de vergelijking met de verloren WK-finale met Nederland in 2010. “Dat was één kans, die je één keer in vier jaar krijgt”, zei de voormalige Oranje-speler. “Dat kun je niet meer omdraaien. Nu speel je ook één wedstrijd voor het kampioenschap, maar het gekke is: wij krijgen volgende week zondag wél een tweede kans. Al wordt die wel vele malen moeilijker dan vandaag. Dit is mentaal een totaal andere situatie dan vorige week (na de nederlaag bij Club Brugge, red.), waar we ’s avonds hoorden dat we ondanks het verlies vandaag kampioen konden worden.”

Het programma van speeldag 6 in de play-offs van de Jupiler Pro League:

Europe Play-offs

Zaterdag 3 juni

Champions' Play-offs

Zondag 4 juni

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook: 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top