Kan Carlos Alcaraz zijn favorietenrol waarmaken op Roland Garros?

Sport |

Carlos Alcaraz is door de meeste waarnemers, maar ook door zijn collega's, uitgeroepen tot favoriet voor de eindzege op  Roland Garros. De Spanjaard zal met de druk moeten omgaan als hij in Parijs de oppergaai wil afschieten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

“Zelfs al heeft Alcaraz één grandslam gewonnen en ik 22, is hij meer favoriet dan ik.” Zelfs Novak Djokovic riep de nummer 1 van de wereld Carlos Alcaraz in onbedekte termen uit tot de grootste kanshebber op de eindzege op het Parijs gravel. Gezien zijn intrinsieke kwaliteiten en zijn staat van dienst op gravel dit seizoen, weet de Serviër dat de druk veel groter is op de schouders van de 20-jarige en dat het raadzaam is om je zo veel mogelijk in een schaduwrol te nestelen tijdens de twee weken.

De US Open als voorbeeld

Met de terugtrekking van Rafael Nadal is het speelveld natuurlijk veel gelijker dan in voorgaande jaren. En ondanks zijn leeftijd gaat Carlos Alcaraz het toernooi in met de hoogste winstkansen. De prille twintiger uit El Palmar lijkt sterker dan ooit: hij won dit seizoen al in Buenos Aires, Indian Wells, Barcelona en Madrid.

De Spanjaard, geprezen door zijn tegenstanders om zijn dominante, sprankelende spel, is nog een groentje in Porte d’Auteuil. Bij zijn eerste twee deelnames aan Roland Garros strandde hij in de derde ronde en vervolgens de kwartfinales. “De grandslams zijn andere toernooien. Het is zelfs een andere sport. Je speelt best-of-five sets. Roland Garros is een van de mooiste toernooien ter wereld. Ik zou zeggen dat de ervaring aan mijn kant staat”, voegde een ingetogen Djokovic toe, die in de halve finales zijn felste rivaal zou kunnen ontmoeten.

Alcaraz, winnaar van de US Open bij zijn derde deelname, heeft al bewezen dat hij de druk kan weerstaan en lijkt klaar om het stokje over te nemen van de ‘stier van Manacor’.

Volg Roland Garros van 28 mei tot 11 juni op de zenders Eurosport 1 (basis tv-aanbod) en Eurosport 2 (beschikbaar met de tv-optie Pickx Sports van Proximus).

Meer lezen:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top