De winstkansen van Daniil Medvedev op Roland Garros zijn gestegen

Sport |

Daniil Medvedev, die lange tijd allergisch leek voor gemalen baksteen, komt naar Roland Garros met een succesvol gravelvoorjaar op zak en een nieuwe status als outsider. Van het kransje topspelers in Parijs is de nummer 2 van de wereld het moeilijkst om in te schatten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Daniil Medvedev, winnaar van de Rome Masters 1000, had in zijn carrière nog geen enkel graveltoernooi gewonnen. Zijn twintigste titel is dus een heel speciale. Gravel was een ondergrond die de Moskoviet jaar na jaar vervloekte. Maar dit seizoen arriveert de nummer 2 van de wereld op Roland Garros met een vertrouwensboost: hij heeft zijn zwarte beest eindelijk overwonnen.

De US Open-winnaar van 2021 en tweevoudig finalist van de Australian Open (2021, 2022) schittert gewoonlijk meer op hardcourt. Zijn eerste vier jaren op Roland Garros waren een beproeving, met uitschakeling in de eerste ronde tegen spelers van tweede garnituur. Maar de Rus likte zijn wonden en sleep z’n messen, en bereikte achtereenvolgens de kwartfinales en vorig jaar de achtste finales in de Franse hoofdstad, deze keer zonder echte voorbereiding.

Medvedev ontloopt de kleppers

En dit seizoen zou Medvedev nóg beter kunnen doen. Met de 4.310 punten die hij dit voorjaar verzamelde betreedt de 27-jarige Moskoviet het Parijse gravel als de beste mannelijk tennisser van de wereld in 2023. Hij is dit seizoen bijna onverslaanbaar, won al vijf titels (Rotterdam, Doha, Dubai, Miami en Rome) en trok in liefst 39 wedstrijden aan het langste eind. Ook op gravel lijkt hij nu over te lopen van het zelfvertrouwen. “Ik heb in dit toernooi tegen de beste gravelspelers ter wereld gespeeld en ik heb aan mezelf bewezen dat ik niet alleen met hen kan concurreren, maar hen ook kan kloppen”, zei hij na zijn overwinning in Italië.

Is dat genoeg om van hem een potentiële winnaar op Roland Garros te maken? Misschien niet, maar de loting is hem zeker gunstig gezind. De grote favorieten van het toernooi, Carlos Alcaraz, Novak Djokovic en Stéfanos Tsitsipás, zitten immers in de andere tabelhelft. Jannik Sinner en Holger Rune zijn mogelijke tegenstanders in de kwartfinale en halve finale. Dit alles werpt het vooruitzicht op een Roland Garros-finale waarin Rafael Nadal voor het eerst sinds 2004 eens niet de te kloppen man zal zijn.

Volg Roland Garros van 28 mei tot 11 juni op de zenders Eurosport 1 (basis tv-aanbod) en Eurosport 2 (beschikbaar met de tv-optie Pickx Sports van Proximus).

Meer lezen:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top