Julien Gorius vindt onderdak bij Dender EH

Sport | Dender EH heeft Julien Gorius terug naar de Challenger Pro League gehaald. De voormalige middenvelder wordt sportief directeur bij de Oost-Vlamingen; een functie die hij tot voor enkele maanden ook uitvoerde bij huidig kampioen RWDM.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bij RWDM waren ze destijds best tevreden over het werk van Gorius; maar na 2,5 jaar kwam er een abrupt einde aan de samenwerking na onenigheid met sterke man John Textor. “Sinds dag één heb ik me nooit goed gevoeld bij zijn strategie en visie", vertelde Gorius daar achteraf over. "Ik heb hem dat ook verschillende keren gezegd. En dit voor het welzijn van de club. En ik ben niet de persoon die naar de pijpen gaat dansen van iemand als ik me niet kan terugvinden in zijn visie.”

En nu mag de Fransman dus de lijnen mee gaan uittekenen bij Dender EH; waar hij een centrale rol zal krijgen in de uitbouw van de sportieve strategie van de club.

"Vanaf het eerste contact met de club had ik een goed gevoel", vertelt Gorius op de officiële clubwebsite. "Belinda haar project op lange termijn met Dender FC sprak mij ten zeerste aan, dit was dan ook doorslaggevend bij het nemen van mijn beslissing. De intentie is om mijn ervaring als speler, en de kennis van de Challenger Pro League, te delen met iedereen, zodat we de club allemaal samen naar een hoger niveau kunnen tillen."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top