Dender EH wuift drie spelers uit

Sport | Ook bij Dender EH zijn ze stilaan begonnen aan het boetseren van een competitieve kern voor het seizoen 2023-2024. De Oost-Vlamingen deden het de voorbije maanden prima in de Relegation Play-offs en hopen dan ook om volgend seizoen een stapje vooruit te zetten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dat stapje vooruit moet er dan wel komen zonder Alexandre De Bruyn, Wesley Vanbelle en Remko De Backer. Het vertrek van De Bruyn is logisch; want de middenvelder werd de voorbije maanden gehuurd van KV Kortrijk. Maar die uitleenbeurt viel wat tegen (De Bruyn speelde maar iets meer dan 300 minuten) waardoor er ook geen poging zal gedaan worden om de aanvallende middenvelder langer in Denderleeuw te houden.

Ook de 36-jarige Wesley Vanbelle zal volgend seizoen niet meer te zien zijn in het shirt van Dender. De flankverdediger speelde sinds 2020 bij de club en was in zijn eerste twee seizoenen ook een belangrijke pion. Maar een zware blessure in het begin van dit seizoen, hield hem een hele competitie langs de kant. Eind deze maand loopt zijn contact af.

Remko De Backer gaat dan weer op een lager niveau proberen om speelminuten te vergaren. De 19-jarige verdediger stroomde vorige zomer door van de beloften naar de A-kern, maar kwam niet in actie in de CPL. Hij kreeg wel twee minuten in de bekermatch tegen Dikkelvenne... en dat is meteen ook de club waar hij volgend seizoen aan de slag gaat.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top