Wat als LeBron James met pensioen gaat?

Sport | De Lakers werden in de Western Conference Finals met 4-0 uitgeschakeld door de Nuggets. Na de wedstrijd uitte LeBron James zijn twijfels over de rest van zijn carrière.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De inzet voor deze finalewedstrijd in de Western Conference was hoog: de Lakers hadden een zege nodig om de kans op het bereiken van de NBA-finale puntgaaf te houden. Maar het mocht niet zijn, want met een 113-111-overwinning stuurden de Nuggets hun concurrenten uit Los Angeles met vervroegde vakantie. Dat de Lakers in het zand beten, lag alvast niet aan LeBron James. Hij vestigde een persoonlijke record door in de eerste helft van Game 4 31 punten te scoren. Tegelijk vertoonde hij ook tekenen van vermoeidheid, maar dat is geen wonder gezien zijn leeftijd.

Lonkt het pensioen?

"We zullen zien, we zullen zien... Ik weet het niet, ik weet het niet... Eerlijk gezegd moet ik over veel dingen nadenken. Persoonlijk moet ik nadenken over de toekomst in het basketbal... Ik moet over veel dingen nadenken", liet de point guard zich ontvallen in een persconferentie na de nederlaag tegen de Nuggets. Volgens Bleacher Report en TNT, die bronnen in de entourage van James citeren, sluit de basketbalster niet uit dat hij volgend seizoen met pensioen gaat of de Lakers verlaat.

Andere media merken op dat dit de eerste keer is dat de 38-jarige James na een wedstrijd niet praat over zijn kansen om een nieuwe NBA-kampioenschapsring te winnen. Op de vraag van ESPN of hij met pensioen gaat, antwoordde LeBron heel oprecht: "Ik moet erover nadenken". Deze uitspraak veroorzaakte een kleine schokgolf bij fans van de Lakers.

Blufpoker?

Het is niet uit te sluiten dat James deze woorden in een emotionele opwelling uitte, maar tegelijk bestaat er de kans dat hij met zijn uitspraken druk wil uitoefenen op teambaas Rob Pelinka. De chef van de Lakers zal het nog druk krijgen in de zomer, met een team waar niet alle posities voor het volgende seizoen vastliggen. "Eerlijk gezegd weet ik niet zeker hoe de selectie er volgend jaar uit zal zien. Ik denk dat ik, AD en Max Christie erbij zullen zijn. Wat betreft Vando ben ik niet zeker (...) maar momenteel hebben we niet een team dat meerdere seizoenen kan meegaan. We zullen zien..."

Sportief gezien heeft LeBron James met zijn persoonlijk record bewezen dat hij nog steeds zijn plek verdient in de NBA. De Lakers zijn dezelfde mening toegedaan, want hij heeft nog een tweejarig contract, inclusief een spelersoptie op het tweede seizoen voor ruim 97 miljoen dollar. Er is overigens nog een aanwijzing dat James niet snel op pensioen zal gaan: vorig jaar sprak hij de wens uit om samen met zijn zoon Bronny in de NBA te willen spelen. Laatstgenoemde landt pas in 2024 in de Great League, dus het rijk van LeBron is wellicht nog even niet uit...

Het NBA-programma deze week via Eleven Sports:

Woensdag 24 mei

Volg de NBA op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top