Heeft Roman Yaremchuk nog een toekomst bij Club Brugge?

Sport | Club Brugge betaalde afgelopen zomer maar liefst 17 miljoen euro om Roman Yaremchuk weg te halen bij Benfica. Iedereen was er toen van overtuigd dat de Bruggelingen een naar Belgische normen goede spits hadden gehaald. Het eerste seizoen bij Club was echter een flop. Komt het nog goed met Yaremchuk in Brugge?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Roman Yaremchuk werd de duurste ingaande transfer ooit van een Belgische club. De Oekraïner kwam toch wel met de nodige adelbrieven naar het Jan Breydelstadion. Yaremchuk was bij AA Gent goed geweest voor 61 goals en 18 assists in 152 wedstrijden. Benfica haalde hem nadien voor 20 miljoen euro naar Portugal. Daar was hij geen basisspeler, maar met 9 goals en 7 assists in 48 wedstrijden deed hij het nog naar behoren.

Yaremchuk keerde na één jaar terug naar België. Club Brugge haalde hem terug en betaalde dus 17 miljoen euro. Zijn begin was ook dik in orde met een goal en twee assists in zijn eerste twee competitiewedstrijden. Club Brugge leek een goede transfer te hebben gedaan. Maar nadien ging het echter compleet mis.

Geen mentaal probleem

De 27-jarige aanvaller scoorde op 19 oktober 2022 zijn laatste doelpunt voor Club Brugge op het veld van STVV. Blauw-zwart ging nadien steeds minder goed spelen en Club Brugge kwam in een crisis terecht. Carl Hoefkens gaf Yaremchuk nog de nodige speelkansen, opvolger Scott Parker zag het nadien niet echt zitten in de spits. Onder Rik De Mil kon hij ook de rug niet rechten. Na 27 matchen (1.042 minuten) staat de teller op 2 goals en 3 assists.

Afgelopen zondag kreeg Yaremchuk nog eens een kans in de basis, maar de spits kon allerminst overtuigen tegen Royal Antwerp FC. Hij werd nog voor het uur vervangen. De spits werd ook al wat uitgefloten door het Brugse publiek. De Mil nam hem achteraf nog in bescherming, nadat bleek dat de aanvaller zelf om zijn wissel had gevraagd.

"Het was geen mentaal probleem. Roman is heel lang ziek geweest en had krampen. Ik zeg altijd tegen iedereen dat ze moeten aangeven wanneer het ‘op’ is. En dat was het geval bij hem. Ik heb hem bedankt toen-ie van het terrein kwam. Natuurlijk zag ik die ongelukkige momenten op het veld, maar als je weet wat hij allemaal heeft meegemaakt… En hoe hij elke dag vecht om terug te komen. Dat is ook de reden dat ik hem liet starten, want ik heb kwaliteit gezien op training”, liet De Mil weten na de zege tegen Antwerp.

Nieuwe trainer, nieuw begin?

Club Brugge gaat de voorbereiding starten met een nieuwe trainer (Ronny Deila?). Yaremchuk krijgt wellicht nog een kans om zich te tonen. De druk zal enorm groot zijn, en in het verleden bleek al dat hij mentaal soms wat broos is.

Yves Vanderhaeghe, die hem nog coachte bij AA Gent, ziet het nog wel in orde komen met de spits. "Een nieuw seizoen kan wonderen doen. Zeker als er een trainer komt die hem op de juiste manier uitspeelt. Dat wil zeggen: gebruikmaken van zijn enorme snelheid, want bij Gent was hij zijn tegenstander op twintig meter soms vijf meter voor. Én meer voorzetten voor doel gooien", verklaarde Vanderhaeghe nog bij Het Nieuwsblad.

Misschien kan Yaremchuk in de laatste twee duels tegen KRC Genk en Union SG alsnog vertrouwen opdoen met een goaltje?

Volg de Jupiler Pro League, met zondag om 18u30 Club Brugge - KRC Genk,  het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook: 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top