Nuggets lijken maatje te groot voor Lakers

Sport |

In de NBA draaien de conference finals inmiddels op volle toeren. Boston moet met een 0-2 achterstand naar Miami afzakken, maar kan nog dromen van de finale. Voor de Lakers wordt een plaats in the finals moeilijker, ze zouden vier keer op rij moeten winnen tegen de onstuitbare nuggets.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Met deze Western Conference Finals hebben de Lakers, die hun spelniveau de jongste weken hebben weten te verhogen, waarschijnlijk hun plafond bereikt. Na het uitschakelen van de Grizzlies en de titelverdedigers, de Warriors, lijken de Lakers tot nu toe niet in staat om deze Nuggets, die slechts één overwinning van de NBA-finales verwijderd zijn, van hun stuk te brengen. En het lijkt er niet op dat LeBron James en de zijnen de zaken kunnen omkeren.

Onmogelijk

Nog nooit kon een team een 3-0 achterstand goedmaken in de play-offs. Het is afwachten of de Lakers hun eer kunnen redden in Game 4, hun tweede wedstrijd thuis, voordat ze naar Denver gaan. Maar de ploeg van Nikola Jokic lijkt onaantastbaar. De Nuggets hebben hun tegenstanders in de eerste drie wedstrijden geen kans gegeven.

Nochtans brengen de Lakers goed weerwerk. Ze wisten zich drie keer behoorlijk te verzetten alvorens te barsten. In Game 3 stonden ze in het begin van de laatste kwart zelfs voor. Maar dan kregen ze in twee minuten tijd een verpletterende 13-0 te verwerken. De nederlaag was bezegeld en de Lakers staan op de rand van uitschakeling.

Te weinig diepte?

En toch zag het er even rooskleurig uit voor de ploeg uit Los Angeles.  Al heel snel in het derde kwart, pakte Jokic zijn vierde overtreding. Coach Mike Malone koos ervoor om hem op de bank te houden. Maar Jamal Murray, goed voor 37 punten, wist de schoenen van de Serviër perfect te vullen.

En laat dat juist het grote verschil tussen de twee ploegen zijn. Darvin Ham rekent op het duo James-Davis en Austin Reaves, die een geweldige play-off campagne heeft afgelegd. Voor de rest lijken de Lakers niet solide genoeg om dit Denver de baas te zijn. Dat werd in Game 3 nog maar eens bewezen door D'Angelo Russell die 7 van zijn 8 schoten miste en een zeer ondermaatse 8 op 27 haalt in deze play-offs. De finale ligt voor het grijpen voor de Nuggets.

Het NBA-programma van deze week op Eleven sports: 

Maandag 22 mei

Dinsdag 23 mei

Volg de NBA Play-offs op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Meer NBA-nieuws?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top