Montpellier zet deze week extreme sporten in de verf

Sport | Sinds woensdag 17 mei tot en met zondag 21 mei kan je in de Franse stad Montpellier de 25e editie van het International Festival of Extreme Sports bezoeken. De organisatie van het zogenaamde FISE-festival verwacht meer dan 500.000 bezoekers. Die zullen demonstraties van negen extreme sportdisciplines te zien krijgen die absoluut de moeite waard zijn.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Van woensdag 17 tot en met zondag 21 mei kan je in Montpellier het grootste festival ter wereld voor extreme sporten bezoeken: het International Festival of Extreme Sports, of kortweg FISE. Het festival vindt plaats aan de oevers van de plaatselijke Lez-rivier en zal topsporters uit negen verschillende sportdisciplines samenbrengen. Deze atleten zullen zij aan zij met amateur-sportliefhebbers het beste van zichzelf (en hun sport) geven. Bezoekers die FISE aandoen, zullen meer te weten komen over BMX’en, skateboarden, freestyle motorcross, mountainbiken, slacklinen en nog zoveel meer.

Ook Belgen aanwezig

Enkele van deze sporten, zoals bijvoorbeeld BMX en skateboarding zullen volgend jaar ook te zien zijn tijdens de Olympische Spelen in Parijs. Er zullen ook heel wat Belgische atleten aanwezig zijn in Zuid-Frankrijk. Tien, om precies te zijn. Er zullen vijf landgenoten meedoen aan de breakdance-demonstraties, één in de BMX Freestyle-demonstraties, één bij het parcours, één in de rollerblading, één bij het skateboarden en laatste landgenoot in de scooter-discipline.

Het International Festival of Extreme Sports werd in 1997 uit de grond gestampt in het kustresort Palavas-les-Flots, nabij Montpellier. Toen kon het festival maar liefst 25.000 bezoekers aantrekken. Vandaag is dat aantal opgelopen tot meer dan 500.000. Al die gasten willen het natuurlijk ook gezellig maken en daarom heeft de organisatie tientallen dj’s ingeschakeld om het festival zowel voor, tijdens en na de demonstraties van de nodige ambiance te voorzien.

Waar te volgen?

Wil je een indruk krijgen van het festival? Dat kan! Je kan via de Franstalige openbare omroep RTBF heel wat wedstrijden meepikken en op die manier proeven van de sfeer op FISE. Op zaterdag 20 mei kan je vanaf 12u00 de BMX Park Women’s Final bekijken via Tipik. Op diezelfde zender kan je om 18u00 ook naar de Skateboard Street Men’s Final kijken. Zaterdagnacht staat dan weer de BMX Park mannenfinale op het programma, opnieuw op televisiezender Tipik.

Bekijk ‘International Festival of Extreme Sports’ op zaterdag 20 en zondag 21 mei op Tipik, of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top