Van bankzitter naar kampioenenmaker bij RWDM: "Duurde even vooraleer ik Hazard z'n handleiding gelezen had"

Sport | Met zes goals en zeven assists (in tien play-offduels) was Kylian Hazard zonder twijfel de opvallendste speler tijdens de kampioenenrace van RWDM. Temeer omdat hij in de 22 voorgaande wedstrijden in de reguliere competitie vooral tussen bank en tribune bengelde en bij zes basisplaatsen en zes invalbeurten slechts één assist (en geen goals) kon afleveren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In onze podcast Challenger's Corner sneden onze co-host Dennis van Wijk en RWDM-coach Vincent Euvrard het speciale hoofdstuk van Kylian Hazard met plezier nog even aan.

"Hazard kende een moeilijk seizoen, maar ontbolsterde dan helemaal tijdens de play-offs", opende Van Wijk. "Hij heeft getoond dat hij die creativiteit heeft om dan toch nog potten te breken op het hoogste niveau. Hij is - net zoals z'n broers - een natuurtalent; maar dat kwam er nog niet altijd uit omwille van een bepaalde mentaliteit en lifestyle. Het is de verdienste van de coach - Vincent Euvard - om hem toch het gevoel te geven dat hij belangrijk is voor het team."

Maar dat was een proces dat wel wat tijd én energie heeft gekost. "Het duurde wel even vooraleer je zijn handleiding gelezen had, want het was dan een dikke handleiding", lachte Vincent Euvrard. "Kylian Hazard is een hele goede en intelligente gast, maar wel eentje met een persoonlijkheid. Soms ontbreekt de honger om elke dag te presteren terwijl ik ervan overtuigd ben dat je elke dag het maximale moet geven om de top te bereiken. En als hij dat dan wel doet, dan is het een geweldige voetballer."

Slaapmodus

Maar om die mindset te krijgen, moest Hazard wel door een dal tijdens de reguliere competitie. "Ik heb hem een heel aantal matchen langs de kant laten staan om hem te laten zien dat het team ook zonder hem kon winnen. Want als iedereen tijdens de eerste ronde aan het slapen zou geweest zijn zoals Hazard, dan waren we nooit kampioen geworden. Maar langs de andere kant waren we allicht ook geen kampioen geworden zonder zijn schitterende prestaties in de play-offs. Gelukkig heeft hij zijn knop net op tijd omgedraaid. En het is dan ook vooral Kylian z'n verdienste dat hij nu staat waar hij staat."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top