"Ik won een EK, een WK... en speelde voor Lierse SK"

Sport | Joan Capdevila speelde voor de Europese top. Hij was Spaans international en kwam uit voor ploegen als Atlético Madrid, Deportivo La Coruna, Villarreal, Espanyol Barcelona vooraleer hij neerstreek bij… Lierse SK. Een terugblik naar zijn opmerkelijke passage in de Belgische competitie.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In de wintermercato van 2015 kreeg de Belgische competitie er plots een wereldtopper bij. Lierse SK wist niemand minder dan Joan Capdevila naar België te halen. De linkerflankverdediger was een basispion toen hij met Spanje het EK en WK won. Hij was niet de meeste bekende naam uit het elftal, maar wel een grote meneer in Spanje.

Operatie Redding

Lierse SK kende in de winter van 2015 een zware periode en stond allerlaatste. Ze hadden amper 14 punten bij elkaar weten te sprokkelen en het was duidelijk dat het team nood had aan versterking. De geruchten over de mogelijke komst van Capdevila deden tijdens de wintermercato de ronde en Lierse SK wist hem ook daadwerkelijk naar het Lisp te halen. Capdevila streek zo op zijn 37ste neer in de Jupiler Pro League.

“Natuurlijk ken ik Anderlecht, Club Brugge en Standard, maar ik heb Lierse maar één keer gezien als ik naar de ranglijst kijk. Het belangrijkste is dat Lierse wint, niet dat ik speel. De coach moet de beste ploeg laten spelen", zei de Spaanse wereldkampioen bij zijn aankomst in Lier.

Geen succes

Joan Capdevila speelde onder meer voor Deportivo La Coruña (2000-2007), Villarreal (2007-2011), Benfica (2011-2012) en Espanyol Barcelona (2012-2013), maar zijn passage bij Lierse SK was uiteindelijk geen geslaagd avontuur. Hij speelde slechts vier wedstrijden in België en kwam aan amper 336 minuten.

De stunttransfer draaide dus uit op een mislukking. De Spanjaard geraakte tijdens een training immers zwaar geblesseerd, waardoor hij maanden buiten strijd was. Hij kon Lierse SK dus niet helpen in de strijd om het behoud en nadien ging de ploeg ook helemaal kopje onder. Het werd dus geen mooi sprookje.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top