Na een donkere periode mag Lukaku alsnog dromen van een glorieuze seizoensfinale

Sport |

De eerste CL-finalist van dit jaar is bekend: het Inter Milaan van Rode Duivel Romelu Lukaku. Met een zuinige maar verdiende 1-0 zege bezegelden de Nerazzuri gisterenavond het lot van stadsgenoot AC Milaan. Een mooie revanche voor Lukaku, die door een diep dal ging.

Door Pickx

Deel dit nieuws

AC Milaan diende twee doelpunten op te halen om nog een kans te maken op de finale van de Champions League. In de heenwedstrijd van de halve finales ging de ploeg van Belgen Saelemaekers, De Ketelaere en Origi met 2-0 de boot in tegen Inter Milaan. De opdracht was dus duidelijk: aanvallen. Daarvoor konden Rossoneri weer rekenen op Rafael Leão, hun Portugese steraanvaller die de heenwedstrijd miste door een blessure.

Helaas, van veel spanning was weinig sprake gisteren in San Siro. Inter hield de stadsgenoten vrij makkelijk weg van hun doel en kon zelfs één keer dodelijk tegenprikken via Lautaro Martínez. Op assist van Romelu Lukaku trouwens. De Rode Duivel mocht na rust invallen voor Edin Dzeko en toonde zich meteen een meerwaarde. Boeken toe voor AC Milaan. En een roze wolk voor Inter.

Moeilijke maanden

Zoals verwacht kreeg Dzeko na zijn knalprestatie in de heenwedstrijd opnieuw de voorkeur op onze landgenoot in de startende elf van Simone Inzaghi. Maar deze keer was de Bosnische spits nagenoeg onzichtbaar en Lukaku toonde andermaal dat hij ook als invaller van goudwaarde kan zijn voor zijn ploeg. Lukaku etaleerde zijn bloedvorm, net zoals afgelopen weekend toen hij twee keer scoorde in de Serie A.

Na de zege tegen AC Milaan mocht hij zijn verhaal doen voor de camera’s van CBS Sports, waar Thierry Henry -in een recent verleden assistent-coach bij de Rode Duivels- als analist en interviewer aan de slag is. “Het waren zes moeilijke maanden, dat kan Thierry Henry bevestigen”, was Lukaku open en eerlijk in het gesprek direct na de match. “Mensen beseften niet hoe ernstig de blessure was waarmee ik kampte. Een probleem aan de hamstrings is voor een explosief type als ikzelf zeer lastig om van te herstellen. Bovendien was er het WK, waarvoor ik me forceerde om fit te geraken. Maar ik was totaal uit vorm, zoals je kon merken. In januari kreeg ik dan een terugval en verloor ik nog eens anderhalve maand. Maar eens ik terug op het veld stond bij Inter, heb ik alles gegeven voor de ploeg. Net op tijd vonden we onze draai. De titel in de Serie A was gaan vliegen, maar in de Champions League lagen mogelijkheden. We staan in de finale en willen in de Serie A zo hoog mogelijk eindigen.”

En op woensdag 24 mei staat Internazionale dan ook nog eens in de finale van de Coppa Italia tegenover Fiorentina. Het kunnen voor Lukaku en ploegmaats dus nog heel mooie afsluitende weken worden van het seizoen.

Dan toch een verlengd verblijf in Milaan?

De topschutter aller tijden van de Belgische nationale ploeg kwam in het interview met Thierry Henry op CBS Sports ook nog eens terug op de mentale tik die hij kreeg na het mislukte WK in Qatar. “Een heel zwaar moment voor mij, voor het eerst in mijn carrière van 15 jaar zat ik tegen het randje. Ik had het gevoel dat ik mijn land in de steek had gelaten. Voor mijn land spelen blijft iets uitzonderlijk, zeker op een WK. We wisten met z’n allen ook dat het de laatste kans zou zijn met deze generatie en deze staff. Als je dan zag hoe het gelopen is… na affluiten van die partij tegen Kroatië viel alles plots op mijn hoofd.”

Onder meer dankzij morele steun van Henry, die zijn poulain elke dag berichtjes stuurde in de weken na het WK, kwam Lukaku er toch weer bovenop. Met het nu welgekende piekmoment op komst: de finale van de Champions League! Wie had dat een half jaar geleden durven denken?

Wie weet kan het ook het discours rond de toekomst van Lukaku veranderen. De Belg ligt nog steeds onder contract bij Chelsea, dat hem een jaar verhuurde aan Inter, maar de Nerazzuri zagen een verlengd verblijf niet zitten wegens te duur. Hetzelfde voor een definitieve aankoop. Maar winst in de CL kan voor de nodige ambitie en centen zorgen. Of zoals Guiseppe Marotta, CEO van Inter, vandaag verklaart: “De kans dat Lukaku bij ons blijft is 6 op 10.”

Het resterende programma voor de terugwedstrijden in de halve finales van de UEFA Champions League op Pickx+ Sports:

Woensdag 17 mei


Volg de UEFA Champions League integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees meer:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top