Wouter Vrancken moet Racing Genk weer op de rails krijgen

Sport |

Voor Racing Genk dreigt een seizoenseinde in mineur na de tweede opeenvolgende nederlaag in de play-offs. Na die mokerslag moet coach Wouter Vrancken zijn troepen weer klaarstomen voor de cruciale wedstrijd tegen Union van aanstaande zondag.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vrancken werd dit seizoen geroemd om zijn leiderschapskwaliteiten, maar staat nu voor wellicht de lastigste uitdaging van zijn seizoen: zijn ploeg weer vertrouwen geven na twee opeenvolgende nederlagen op het allerslechtste moment. Net als zijn coach lijkt Racing Genk als geheel de weg kwijt in de laatste twee wedstrijden van de play-offs. Bij de nederlaag op Antwerp en vervolgens de (bijna) vernedering op Union waren de Limburgers ver verwijderd van het niveau dat ze in de reguliere fase haalden.

De Jupiler Pro League-waarnemers hadden gewaarschuwd dat Racing Genk niet de titelfavoriet was bij ingang van de play-offs, ondanks de koppositie in het reguliere seizoen. Het vertrek van Paul Onuachu en het stroeve spel van de laatste weken hebben gaten geslagen in het Limburgse schip. De ploeg leek te bezwijken onder de druk en voelde de hete adem van Union en Antwerp in z’n nek.

Sterkhouders zijn het noorden kwijt

Die zenuwen waren bij Mike Trésor en co. duidelijk aanwezig in de eerste helft tegen Club Brugge. Gelukkig voor Genk had de tegenstander nog meer te verliezen en schoot blauw-zwart zichzelf in de voet. Daarna, op de Bosuil, tuimelde de leider van zijn troon en was de beste assistgever van onze competitie de eerste die kraakte. In het slot van de match pakte Mike Trésor – gefrustreerd door de dreigende nederlaag – rood nadat hij de bal tegen Jelle Bataille trapte.

Op Union was het Bryan Heynen die zijn voetbalkunsten verleerd leek te zijn. De aanvoerder van blauw-wit was dit seizoen een absolute sterkhouder op het middenveld, maar werd in het Dudenpark opgepeuzeld door de Brusselse rivaal. Terwijl Bilal El Khanouss vanaf de bank toekeek hoe zijn teamgenoten in de tweede helft wegkwijnden op het veld, ging de verdediging kopje-onder, pakte een reeks kaarten en dreigde zelfs helemaal ineen te stuiken toen Gerardo Arteaga ternauwernood aan een rode kaart ontsnapte.

Zowel op de bank als op het veld oogde Racing Genk nerveus. Ditmaal heeft het alleen zichzelf te verwijten, ook al heeft het zijn lot niet meer in eigen handen met nog drie wedstrijden te gaan. “In de eerste helft hadden we de indruk dat we te maken hadden met jongens tegen mannen”, zei Wouter Vrancken na de nederlaag in de hoofdstad. De Limburgers zijn nu de underdog en weten dat hun hoop op een titel afhangt van hun motivatie en ingesteldheid. De Cegeka Arena weet als geen ander dat Genk geweldig draait als het z’n eigen voetbal kan ontwikkelen en zich niet van de wijs laat brengen door scheidsrechterlijke beslissingen of het gedrag van tegenstanders...

Volg de Jupiler Pro League, en met name de wedstrijd tussen Genk en Union deze zondag om 18u30, op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Meer nieuws:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top