Wie grijpt de ION Hockey League-titel: Gantoise of Waterloo Ducks?

Hockey | In de finale van het Belgisch kampioenschap hockey bij de heren neemt Gantoise het zaterdag en zondag (20 en 21 mei) op tegen Waterloo Ducks in Brasschaat. In de finale bij de dames geeft Gantoise dan weer opnieuw de Dragons partij.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Komend weekend kennen we de opvolger van uittredend kampioen Racing Brussel. Gantoise en Waterloo Ducks plaatsten zich vorige week voor de grote finale van het Belgisch kampioenschap hockey bij de heren. De twee teams ontmoeten elkaar zaterdag en zondag in een dubbele confrontatie in het Antwerpse Brasschaat.

Een evenwichtig duel

Het is bijzonder moeilijk om een favoriet naar voren te schuiven. Waterloo Ducks eindigde vierde in de reguliere competitie en elimineerde Leopold in de halve finales. Gantoise was de beste in de competitie en wist de Dragons uit de finale te houden.

De Ducks wisten tot op heden vijf titels op hun naam te schrijven. Zij waren in 2006, 2009, 2012, 2013 en 2014 de beste van het land. Gantoise is al sinds 1921 op zoek naar een tweede landstitel. Toch zijn ze zeker niet te onderschatten, aangezien ze al voor het tweede jaar op rij de finale weten te bereiken. Vorig jaar wisten ze de Ducks nog uit te schakelen in de halve finales en eind april won Gantoise nog met het kleinste verschil van de Waterloo Ducks. Het belooft dus een spannende strijd te worden.

Bij de vrouwen zullen Gantoise en de Dragons het voor tweede jaar op rij tegen elkaar opnemen. Gantoise begon het seizoen als de grote favoriete en zij willen hun vijfde landstitel in de wacht slepen. De Antwerpse dames, die in 1994 voor het laatst de beste waren, krijgen echter de kans om op eigen bodem (in Brasschaat) hun kans te gaan. Wie zal het pleit winnen?

Het schema van de finales van de ION Hockey League bij de heren en de dames:

Zaterdag 20 mei

Zondag 21 mei

Volg de ION Hockey League op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top