Celtics staan met rug tegen de muur tegenover Sixers

Sport | Het gaat er onvoorspelbaar aan toe in de NBA, want Boston Celtics, finalist van vorig jaar, staat op het punt om geëlimineerd te worden in de halve finale van de Western Conference. De Celtics moeten de komende twee wedstrijden tegen Philadelphia 76ers nu wel winnen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De reeks wedstrijden tussen Philadelphia en Boston lost de verwachtingen in, behalve dan dat we een onverwachte winnaar kunnen krijgen. Boston was het hele seizoen lang een goed geoliede machine, maar begon te sputteren in de halve finale tegen de Sixers. Daar staat het momenteel 3-2 voor de ploeg uit Philadelphia. De troepen van de nieuwe MVP Joel Embiid hebben nog maar één overwinning nodig om de voorlaatste fase van de play-offs te mogen spelen. Dat hebben ze sinds 2001 niet meer kunnen verwezenlijken.

Te weinig intensiteit

Boston verloor de eerste wedstrijd, maar rechtte snel de rug. Op eigen court wonnen ze tweemaal, waardoor het 2-1 stond. Tijdens de laatste twee wedstrijden is het tij weer gekeerd. In de vierde wedstrijd hadden de Celtics een kans om een gat te slaan, maar de Sixers sloegen terug. Na verlengingen en een terugkeer van James Harden zetten ze de bordjes weer gelijk.

Game vijf was als een nachtmerrie voor Boston. Medio het derde kwart stonden ze al twintig punten achter. De Philly-fans gaven Jayson Tatum en de zijnen een fluitconcert, waarna de motivatie helemaal weg leek. Achteraf werd hun gebrek aan intensiteit hen verweten, ze leken de inzet van de wedstrijd uit het oog verloren te zijn. Buiten de lijnen kon Joe Mazzulla de juiste formule niet vinden om uit het slop te komen.

Een spel van zelfvertrouwen

Joel Embiid, die zopas nog uitgeroepen werd tot MVP, moest de eerste wedstrijden van de reeks missen wegens een blessure aan de knie, maar is intussen in volle glorie terug. Des te beter, want de Kameroener heeft nog nooit een finale van een Conference mogen spelen. Als hij zijn team in een van de twee volgende wedstrijden naar een overwinning kan leiden, zal hij voor het eerst in de finale staan.

Alleen moeten ze opletten dat het horrorscenario van 2021 niet herhaald wordt. Toen stonden de Sixers tegenover de Hawks uit Atlanta. Toen vochten de twee franchises het uit tot in de zevende wedstrijd, waar Philadelphia het onderspit moest delven. Gelukkig voor hen ziet het er vandaag iets anders uit. De troepen van Doc Rivers hebben een pak meer zelfvertrouwen. “Heel de wedstrijd lang toonden we onze consistentie”, zei Embiid na de vijfde game. “Dat zat veel beter dan de vorige wedstrijd en daar ben ik blij om. Als je wat voorsprong hebt, moet je die vergroten zonder de ander de kans te geven om zelfvertrouwen op te bouwen. Vanavond waren we vastberaden om hen dat beetje hoop niet te gunnen.”

Volg de NBA Play-offs op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top