De vista van Kevin De Bruyne was al ongeëvenaard, zijn schotprecisie wordt dat stilaan ook

UEFA Champions League |

Kevin De Bruyne was de man van de match tegen Real Madrid in de heenmatch van de halve finale in de Champions League. Zijn club, Manchester City, keerde met een glimlach op het gezicht terug naar Engeland.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Voor aanvang van de topaffiche was de vraag hoe Real Madrid het fenomenale duo Haaland / De Bruyne in bedwang zou kunnen houden. Terwijl de defensie van de Koninklijke de Noorse machine in de eerste helft in toom wist te houden, mede dankzij een prima en strak optreden van de vervanger van Éder Militão, Antonio Rüdiger, bezorgde de nieuwe aanvoerder van de Rode Duivels de Spaanse achterhoede veel problemen. Het culmineerde in een uitzonderlijk beheerst, welgemikt en grondscherend schot, dat langs Thibaut Courtois in doel verdween.

Ancelotti had een anti-De Bruyne plan

Onze nationale doelman was ook in deze wedstrijd groots en redde maar liefst drie pogingen van zijn landgenoot. Maar Courtois, die donderdag 31 kaarsjes uitblaast, werd uiteindelijk geklopt door de genialiteit van zijn voormalige Racing Genk-ploeggenoot, die profiteerde van licht concentratieverlies van Los Blancos – hij kreeg iets te veel ruimte voor de zestien – om de 1-1 te scoren. Een gelijkmaker die een wereld van verschil betekent voor ManCity.

Rodrygo was schuldbewust en boos op zichzelf. Het moet gezegd dat zijn coach Carlo Ancelotti een plan had opgesteld om de maestro van de Citizens zo weinig mogelijk ruimte te geven. Desalniettemin stond KDB helemaal vrij op de rand van het strafschopgebied toen hij uithaalde. “Onze focus lag vanavond niet op Haaland. Modric, Valverde en Kroos waren erg goed op het middenveld en het was hun taak om Gundogan en De Bruyne af te stoppen”, verklaarde de Madrileense tacticus op een persconferentie. Het respect voor KDB is groot, maar eerlijkheidshalve moet gezegd dat een wervelende Vinicius Jr. evenzeer de trofee voor man van de match had verdiend.


Het programma voor de halve finales van de UEFA Champions League op Pickx+ Sports:

Woensdag 10 mei

Volg de UEFA Champions League integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top