Waarom lukt het Dodi Lukebakio (nog) niet om binnen te raken in een topclub?

Sport | Nu Hertha BSC de rode lantaarn is van de Bundesliga, rijst steeds vaker de vraag of de voetbalploeg nog deel kan uitmaken van de elite van het Duitse voetbal. Maar als het degraderingsspook de club te grazen neemt, heeft Dodi Lukebakio al een plan klaar voor een toekomst elders in Duitsland.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Nadat Die Alte Dame afgelopen weekend een duel onderaan de ranglijst tegen Stuttgart won, blijft de hoop leven bij de Berlijnse club dat er nog een kans is op behoud in de Bundesliga. Hertha blijft nog steeds hekkensluiter van de competitie, maar dankzij deze zege is de achterstand teruggedrongen tot 5 punten van de veilige vijftiende plaats in de competitie. Met nog drie wedstrijden te gaan tot het einde van het seizoen is alles nog mogelijk, vooral omdat de volgende tegenstanders op papier niet onoverwinnelijk zijn.

Overstap?

In deze woelige periode weet vleugelspits Dodi Lukebakio toch het beste seizoen uit zijn carrière neer te zetten. Op zaterdag voegde hij een derde assist toe aan zijn indrukwekkende statistieken, want hij scoorde immers al 11 keer in de competitie. Met deze mooie cijfers kan de Rode Duivel zelfs bij degradatie van zijn ploeg kans maken op een mooie transfer.

Sky laat weten dat de entourage van de speler contact heeft opgenomen met Freiburg, vijfde in de Bundesliga, voor volgend seizoen. Als dat zou gebeuren, zou de vleugelspeler na Düsseldorf, Wolfsburg en Hertha BSC aan zijn vierde Duitse club toe zijn.

Maar op 25-jarige leeftijd kunnen we ons ook afvragen waarom diverse topclubs (nog) niet geïnteresseerd zijn in de Vlaams-Brabantse speler. Zijn transferwaarde wordt geschat op 15 miljoen euro, geen bescheiden maar ook geen overdreven som. Maar gezien zijn leeftijd begint de tijd stilaan wel te dringen om meer dan één seizoen succesvol te eindigen. Het volgende seizoen zou daarom wel eens cruciaal kunnen worden in de carrière van Lukebakio. Hij zal net zoals dit seizoen opnieuw indrukwekkende statistieken moeten voorleggen in de aanloop van zijn selectie voor de Rode Duivels, die binnenkort gaan deelnemen aan de Europese Kampioenschappen.

Het programma van speeldag 31 van de Bundesliga op Eleven Sports:

Zaterdag 13 mei

Volg de Bundesliga het hele seizoen op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top