Zal Club Brugge nog gemotiveerd zijn in deze Champions' Play-offs?

Sport | Club Brugge speelt dit seizoen een bijrol in de Champions’ Play-offs. De uittredende landskampioen boekte een 0 op 6 en staat voor een zware verplaatsing naar Antwerpen. Kunnen de Bruggelingen het seizoen nog eervol eindigen?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Club Brugge leefde op hoop toen het ten koste van AA Gent alsnog de Champions’ Play-offs wist te halen en ze droomden stiekem nog van de landstitel. Blauw-zwart begon echter met twee nederlagen tegen KRC Genk en Union SG. Deze verliespartijen hebben ervoor gezorgd dat Club Brugge niet verder dan de vierde plaats zal geraken. Er staat dus niets meer op het spel, en de grote vraag is wat we nog mogen verwachten van de troepen van Rik De Mil?

Spelen voor een transfer én eigen jeugd

Club Brugge moet in de dubbele confrontatie tegen Royal Antwerp FC de rug rechten. De Bruggelingen stelden al zwaar teleur dit seizoen en ze hebben momenteel twaalf punten minder dan Antwerp en elf minder dan KRC Genk en Union SG. Het verschil is dus enorm. Dat is toch wel pijnlijk voor Club Brugge, dat afgelopen zomer nog 50 miljoen euro investeerde in nieuwe spelers. Het staat nu al vast dat er een aantal spelers komende zomer de club mogen verlaten. Eén van die jongens is Noa Lang, die graag andere oorden wil opzoeken.

Hans Vanaken, die wellicht wel zal blijven, geeft aan dat de komende weken belangrijk kunnen zijn. Voor spelers die zich in de kijker willen spelen – er komen altijd veel scouts naar matchen in de play-offs – en voor talenten van eigen bodem die zich kunnen tonen.

"We willen niet louter een figurant in deze play-offs zijn, we zijn dit nu éénmaal aan onszelf maar ook aan onze supporters verplicht. Bovendien moet iedereen zich tonen richting volgend seizoen toe. Jonge spelers krijgen de kans om zich op het hoogste niveau te bewijzen, terwijl anderen misschien dan weer hopen op een uitgaande transfer. Aan ieder van ons om zijn eigen motivatie te vinden. Niemand weet wat er in het tussenseizoen staat te gebeuren maar ik neem aan dat het bestuur nu al keihard bezig aan het werk is om een groep samen te stellen die volgend seizoen op de drie fronten wil meestrijden", liet de ervaren spelmaker via de clubkanalen weten.

Volg de Jupiler Pro League, met zondag om 13u30 de topper tussen Royal Antwerp FC en Club Brugge, het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top