Hoe kan KRC Genk de afwezigheid van Mike Trésor opvangen?

Sport | Wouter Vrancken kreeg naast de nederlaag nog een grote tegenvaller te verwerken tegen Royal Antwerp FC. Mike Trésor kreeg in het slot nog een rode kaart, waardoor hij het mogelijk cruciale titelduel in en tegen Union SG niet mag spelen. De coach van KRC Genk moet zijn beste speler dus vervangen. Wat zijn de opties?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Racing Genk verloor in de tweede helft tegen Antwerp zichzelf in een vat vol frustraties, op en naast het veld. Mike Trésor liep in de val van Jelle Bataille en hij revancheerde zich op de verdediger van Antwerp. De smaakmaker van Genk ontving een rode kaart. Een dag later kende Trésor het verdict: een speeldag effectief geschorst en een partij voorwaardelijk. De aanvallende middenvelder zal zondag om 18u dus niet op het veld staan in het Dudenpark.

Dat is een forse tegenvaller voor Wouter Vrancken, aangezien Trésor met 8 goals en 22 assists in 36 competitiewedstrijden bijzonder indrukwekkende statistieken bij elkaar wist te spelen. Trésor is ook iemand die zelden blessures heeft, want hij speelde 94% van de mogelijke minuten in de reguliere competitie en twee keer de volledige match in de play-offs. Tegen Union SG kan hij voor het eerst niet aantreden in een competitiematch.

Kans voor Luca Oyen?

Een concrete vervanger voor Trésor is er niet meteen, niemand heeft zijn traptechniek. Er zijn wel een aantal spelers die in aanmerking kunnen komen. Eén van de spelers is Luca Oyen, het grote talent uit eigen jeugdacademie. Hij kende een pechseizoen door op de eerste speeldag een zware knieblessure op te lopen.

Hij is sinds enkele weken weer terug fit en tegen Antwerp mocht hij nog ruim een half uur invallen. Oyen deed dat zeker niet onaardig. Maar is hij al klaar om een fysiek pittige match, zoals tegen Union SG wellicht het geval is, af te werken als basisspeler?

Anouar Ait El Hadj?

Als het nog wat vroeg blijkt te zijn om Oyen als basispion in te zetetn, dan volgt er misschien een kans voor Anouar Ait El Hadj. De middenvelder kwam in januari over van RSC Anderlecht, maar hij kon zich nog steeds niet doorzetten bij de Limburgers. Hij kreeg af en toe een invalbeurt, maar overtuigen deed de technisch vaardige El Hadj nog steeds niet.

Vrancken zal echter toch een keuze moeten maken. Oyen en El Hadj lijken de beste kanshebbers te zijn, of gooit Vrancken zijn systeem om? Die kans lijkt echter klein te zijn. Zondag om 18u weten we wie de zware taak krijgt om Trésor te vervangen.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang, inclusief het duel tussen Union Saint-Gilloise en KRC Genk deze zondag om 18u30, op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top