Kan Eden Hazard echt nog een jaar bij Real Madrid blijven?

Sport | Real Madrid won de Copa del Rey en ze maken zich klaar voor de heenwedstrijd van de halve finales van de Champions League, waarin ze Manchester City partij geven. De afgelopen dagen ging het ook over Eden Hazard. Hij heeft aangegeven dat hij volgend jaar bij Real Madrid zal blijven spelen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De kans is bijzonder klein dat Eden Hazard in actie zal komen tegen Manchester City. Trainer Carlo Ancelotti geeft de ex-Rode Duivel al bijna het hele seizoen amper speelminuten. Zelfs als er spelers ontbreken, dan komt de Belg amper aan de bak en kiest de Italiaan voor andere spelers.

Afgelopen zaterdag kwam hij niet van de bank in de bekerfinale tegen Osasuna. Desondanks mocht Hazard al zijn achtste trofee bij Real Madrid vieren. Het grote nieuws was echter dat hij nadien aankondigde dat hij zijn contract, dat nog een jaar loopt, wil uitdienen. Is dat een goed idee?

Real Madrid baalt

Terwijl Eden Hazard in zijn vorige seizoenen bij Madrid vaak last had van verschillende blessures waardoor hij nooit echt topfit was, is dat dit seizoen niet het geval. Carlo Ancelotti besloot echter om het hoofdstuk van Hazard af te sluiten. Hij speelde immers nog maar 331 minuten en hij past duidelijk niet in de plannen van de succescoach. In januari werd Hazard gelinkt aan een transfer, maar hij koos ervoor om bij Real Madrid te blijven.

Iedereen dacht dat de ex-speler van Chelsea komende zomer een oplossing zou zoeken voor zijn uitzichtloze situatie. Zo zou hij weer in actie kunnen komen en het plezier terugvinden in het voetbal. Tegen Real Sociedad werd hij onlangs in de basis verwacht en Spaanse media suggereren dat Hazard nadien heeft beslist om als ‘protest’ zijn riante loon – hij is de best betaalde speler in de kern – ook volgend jaar nog op te strijken. Een tegenvaller voor Real Madrid.

Een vertrek van Ancelotti?

Als Ancelotti in Madrid blijft, dan moet Hazard niet hopen op veel speelkansen. Hazard zal in de zomer van 2024 33 jaar zijn en sommige Spaanse media denken dat de Belg dan mogelijk stopt met voetballen. Maar mogelijk kan een vertrek van Ancelotti de situatie van Hazard veranderen. Hij wordt vaak gelinkt aan Brazilië, waar hij bondscoach zou kunnen worden. Voorlopig is daar echter nog geen duidelijkheid over.

Mocht Ancelotti vertrekken, kan dat dus een goede zaak zijn voor Hazard. Het is dan aan hem om zich te tonen. Een vertrek bij Real Madrid zou echter de beste oplossing zijn voor een van de beste Belgische voetballers ooit. Een nieuwe omgeving zou hem deugd kunnen doen. Maar wil Hazard dat laatste contractjaar, wat financieel zeer lucratief is, wel laten vallen?

Het programma voor de halve finales van de UEFA Champions League op Pickx+ Sports:

Dinsdag 9 mei

Woensdag 10 mei

Volg de UEFA Champions League integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top