'Money time' nadert in de ION Hockey League

Hockey | De reguliere fase van het kampioenschap is voorbij voor zowel de mannen als vrouwen. De volgende fase zijn de play-offs met op 13 en 14 mei de halve finales.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Racing Brussels zal zijn titel in de ION Men’s League niet verlengen. Zij eindigden zesde in de reguliere competitie en daardoor mogen ze niet deelnemen aan de play-offs. Daarin nemen de vier beste ploegen het immers tegen elkaar op. Léopold, Dragons, Gent en WatDucks zullen de wapens tegen elkaar opnemen om te bepalen wie Racing zal opvolgen.

In de halve finales nemen Gantoise en Dragons het tegen elkaar op, terwijl WatDucks en Léopold het in een ander duel zullen moeten uitvechten. De heenwedstrijden staan gepland op 13 mei om 13u30. De terugwedstrijden vinden een dag later plaats op hetzelfde uur. Léopold is de grote favoriet en waarnemers zien de troepen van coach Tom Boon de finale halen, die op 20 en 21 mei wordt afgewerkt.

Gent favoriet bij de vrouwen

In de Belfius Women's League zou Gent zijn titel wel eens kunnen verlengen. De Gentse dames, die vorig jaar kampioen werden, eindigden als eerste in de reguliere competitie. Ze speelden een grote voorsprong bij elkaar ten opzichte van Braxgata, Dragons en Racing. Het is dan ook geen verrassing dat zij aanzien worden als de grote favoriet.

Gent neemt het zaterdag en zondag om 16u30 op tegen Racing. Op hetzelfde moment spelen Dragons en Braxgata in de andere halve finale tegen elkaar. Op 20 en 21 mei vindt dan de finale plaats.

Het programma van de halve finales in de ION Hockey League op Pickx+ Sports:

Zaterdag 13 mei

  • Gantoise - Dragons (5-0)
  • WatDucks - Léopold (4-3)

Zondag 14 mei

Volg de ION Hockey League op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top