Is Karel Geraerts aan zijn laatste weken toe bij Union?

Sport | Op de tweede dag van de play-offs in de Champion's Play-offs staat een duel tussen Club Brugge en Union Saint-Gilloise centraal. Momenteel gonst het van de geruchten dat trainer Karel Geraerts wel eens de overstap van Union naar zijn tegenstander zou kunnen maken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Voor beide teams is dit duel belangrijk, ze hebben immers enkele belangrijke kansen gemist in deze Champions' Play-offs. Brugge gaf eerder al zijn laatste titelhoop op door met 3-1 te verliezen van competitieleider Genk. Union Saint-Gilloise heeft op zijn beurt nog enige hoop op een titel maar zal een paar tandjes moeten bijsteken na de nederlaag tegen Antwerp, waardoor ze verstoken blijven van de tweede plaats in de ranglijst.

Europese kansen?

De Bruggelingen hopen nog altijd beter te doen dan hun huidige vierde plaats maar mogen geen enkele wedstrijd verliezen als ze nog een plaats of twee willen opklimmen in het klassement. Toch oogt de huidige balans niet positief: de kustploeg presteert al een heel seizoen ondermaats, behalve op het Europese toneel, waarin ze de achtste finales van de Champions League bereikten. Ondanks dat grillige parcours hebben ze al zeker een Europees ticket voor volgend seizoen beet, als deelnemer in de Champions' Play-offs zijn ze immers verzekerd van een plek in de voorrondes in de Conference League. Maar indien ze alsnog de top twee van de Champions' Play-offs in eigen land weten te bereiken, wenkt nog een voorronde voor de Champions League volgende zomer.

Duiventil

Het was dit seizoen werkelijk een komen en gaan van trainers bij blauw en zwart. Carl Hoefkens maakte het begin van het seizoen nog mee maar werd al gauw vervangen door Scott Parker. De Engelsman hield het amper 67 dagen vol en moest na klachten van spelers en management opkrassen. Rik De Mil neemt momenteel de honneurs waar, maar directieleden Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert hebben duidelijk gemaakt dat de veertiger er enkel ad interim zit. Op lange termijn verkiezen ze iemand met een profiel als dat van Karel Geraerts.

Kind aan huis

Geraerts, een product van de jeugdopleiding in Brugge, speelde enkele seizoenen voor de kustclub tot grote tevredenheid van de supporters. De trainer, die nog steeds in Brugge woont, wil de geruchten over een overstap niet bevestigen. "Ik weet dat er veel geruchten de ronde doen, maar ik concentreer me nu op mijn werk voor Union. (...) Na de play-offs kan ik nog altijd een keuze maken", klinkt het in een korte reactie.

De Bruggelingen zullen ongetwijfeld een hoger salaris kunnen bieden dan Union, maar volgens sommige geruchten zou de trainer ook graag garanties willen op sportief vlak. Het is ook maar de vraag of Geraerts bij Union nog de kans zou krijgen om een derde topseizoen af te werken. Met de wetenschap dat Victor Boniface, Jean Thierry Lazare, Teddy Teuma, Simon Adingra en Yorbe Vertessen wellicht niet zullen blijven tot na de zomer, is het maar de vraag of het nog de moeite is voor de Bruggeling om in Brussel te blijven plakken. In ieder geval zal Karel Geraerts straks in een luxepositie verkeren waar hij de aanbiedingen voor het kiezen heeft, als hij andere oorden wil opzoeken.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang, inclusief het duel tussen Club Brugge en Union Saint-Gillois deze zaterdag om 18u15, op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Meer nieuws?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top