LeBron James en Stephen Curry, twee basketballegendes die rijpen als goede wijn

Sport | Nu de andere halve finales van de Conference in volle gang zijn, beginnen de Warriors van Stephen Curry en de Lakers van LeBron James vanavond aan hun reeksen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Laten we duidelijk zijn, we mogen de confrontatie tussen Golden State en Los Angeles in de halve finale van de Western Conference niet reduceren tot een duel tussen Stephen Curry en LeBron James. We mogen evengoed uitkijken naar een confrontatie tussen Anthony Davis en Draymond Green of tussen Austin Reaves en Gary Payton II. Maar de twee NBA-legendes zullen naar verwachting nog steeds het verschil kunnen maken op het einde van de rit, vermoedelijk tijdens game 7 in het Chase Center.

Wederzijds respect

Vijf jaar na het laatste gevecht tussen de twee mannen in de NBA-finale ontmoeten de "King" en de "Chef" elkaar om een nieuwe pagina in hun gemeenschappelijke geschiedenisboek te schrijven. Tot nu toe kon Stephen Curry rekenen op een uitzonderlijk team om het verschil te maken met felbevochten titels in 2015, 2017 en 2018. LeBron James maakte in 2016 indruk op het einde van een compleet krankzinnige reeks wedstrijden.

Maar deze twee tegenstanders tonen, ondanks de rivaliteit, ook ongelooflijk veel respect voor elkaar. "We zijn slechts twee van de meest competitieve spelers in de geschiedenis. En we willen allebei onze naam zo veel mogelijk in de geschiedenisboeken zetten, maar we spelen en doen het op onze manier", zei LBJ onlangs. Op zijn beurt is Curry, regerend kampioen met onder meer 50 gescoorde punten in Game 7 tegen Sacramento, ook blij met het vooruitzicht opnieuw tegen zijn grootste rivaal te mogen spelen. "Sinds ik voor het eerst tegen Cleveland speelde in 2015 tot vandaag, voel ik me bevoorrecht om op dit niveau te mogen spelen. Ik ben dan ook erg enthousiast om deze nieuwe confrontatie aan te mogen gaan."

Het duel tussen het best presterende basketbalteam van de afgelopen tien jaar en de meest prestigieuze franchise in de NBA belooft lang en intens te worden, zoveel is zeker. Dat is vooral te danken aan de teambezetting, waar iets oudere maar vooral erg ervaren spelers het voortouw nemen. We vermoeden dat een speler als reboundspecialist Kevon Looney bij de Warriors wel eens een beslissende rol zou kunnen spelen, net als de uitstekende verdediging bij de Lakers. De tijd zal leren wie zal zegevieren in de finales.

Het weekprogramma in de NBA via Eleven Sports:

Woensdag 3 mei

  • New York Knicks - Miami Heat (Game 2): om 01u30 op Eleven 2 (heruitzending om 12u)

Zaterdag 6 mei

  • Phoenix Suns - Denver Nuggets (Game 3): om 04u00 op Eleven 2 (heruitzending om 10u30)
  • Miami Heat - New York Knicks (Game 3): om 21u30 op Eleven 2

Zondag 7 mei

  • Philadelphia 76ers - Boston Celtics (Game 4): om 21u30 op Eleven 2

Lees ook:

Volg de NBA op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top