Spanning verzekerd in het volgende motorsportweekend

Sport | Het belooft een spannend weekend te worden in de wereld van de motorsport. De Formule E-karavaan doet Monaco aan, wereldkampioen Superbike Alvaro kan zijn vierde overwinning op rij boeken en motorcrosser Jeffrey Herlings kan het record van Stefan Everts breken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Formule E trekt naar Monaco

Komend weekend houdt de Formule E-karavaan halt in Monaco om er de negende manche van het seizoen te rijden. De Duitser Pascal Wehrlein voert de rangschikking aan met 100 punten, maar wordt op de hielen gezeten door Nick Cassidy met 96 punten die op de tweede plaats staat. Op plaats drie, vier en vijf prijken respectievelijk Jean-Eric Vergne, Jake Dennis en Mitch Evans. Deze laatste drie coureurs hebben aangegeven dat ze de achtervolging op Wehrlein en Cassidy alvast hebben ingezet.

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne, die vorig jaar wereldkampioen werd in de Formule E, prijkt momenteel op een elfde plaats. Het wordt knap lastig voor Vandoorne om zich nog in de debatten te mengen maar hij zou naar verluidt wel zijn best doen. Te beginnen in Monaco.

Volg de negende manche van het Formule E-kampioenschap op zaterdag op Eurosport 2, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Vier op een rij voor Bautista?

Het wereldkampioenschap Superbike is komend weekend aan zijn vierde ronde toe. Álvaro Bautista heeft de eerste drie rondes gewonnen en maakt zich op voor zijn vierde overwinning op rij. De Spaanse wereldkampioen zal komend weekend immers een thuiswedstrijd ‘spelen’ op het circuit van Barcelona. Hij hoopt er, met behulp van het thuispubliek, zijn voorsprong op concurrenten Toprak Razgatlioglu en Jonathan Rae verder uit te diepen en zo een belangrijke stap richting zijn tweede wereldkampioenschap op rij te zetten.

Volg de vierde ronde van het wereldkampioenschap Superbike op zaterdag en zondag op Eurosport 2, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Breekt Herlings het record van Stefan Everts in de MXGP?

In het wereldkampioenschap motorcross, beter bekend als de MXGP, zullen dit weekend alle ogen gericht zijn op Jeffrey Herlings, de huidige nummer twee in het klassement. De Nederlandse motorcrosser kan tijdens de aankomende GP van Spanje immers het record van onze landgenoot Stefan Everts verbreken door 102 GP-overwinningen te behalen. Jorge Prado, de leider in de stand, zal dat samen met Maxime Renaux, Romain Febvre en Ruben Fernandez proberen te verhinderen. Zij azen immers ook op de broodnodige klassementspunten.

Volg de zesde manche van de MXGP op zondag op Eurosport 2, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top