Overleeft Thomas Tuchel de zomer bij Bayern München?

Sport | Bayern München maakt een zeer moeilijk seizoen door. Een maand geleden waren ze nog actief in drie competities toen Thomas Tuchel arriveerde. Sindsdien zijn ze door Manchester City uit de Champions League geknikkerd, liggen ze uit de Duitse bekercompetitie en hebben ze hun eerste plaats in de Bundesliga verloren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Eind maart besloot de directie van Bayern München Julian Nagelsmann op de straatstenen te zetten, ondanks 27 overwinningen in 37 wedstrijden. Er wordt hem verweten dat de Beierse club niet meer op de eerste plaats staat van de Bundesliga. Bovendien zou er wrevel zijn ontstaan in de kleedkamer nadat de trainer zijn relatie met een sportjournaliste van Bild bekendmaakte. In een poging om terug aan te knopen met de vroegere zegereeks heeft het management Thomas Tuchel aangesteld. Maar een maand later moet de club tot zijn scha en schande erkennen dat de voormalige verdediger geen kentering in gang kon zetten.

Catastrofale verliezen

Aanvankelijk begon het verhaal van Tuchel bij Bayern onder een goed gesternte: zijn eerste wedstrijd tegen Borussia Dortmund werd in het voordeel van Bayern beslecht met 4-2. Hiermee claimden ze de felbegeerde eerste plaats in de Bundesliga. Maar al gauw belandden de spelers met de voetjes op de grond door een nederlaag op eigen veld tijdens de kwartfinale van de DFB-Pokal, de Duitse beker. Freiburg maakte de Beierse club in met 2-1 dankzij de trefzekerheid van Nicolas Höfler (27') en een succesvolle strafschop van Lucas Höler.

Op het Europese toneel liep het niet veel beter met een 3-0 nederlaag in de Champions League tegen Manchester City in de heenwedstrijd en een teleurstellende 1-1 in de terugwedstrijd. Tot overmaat van ramp gingen de mannen uit München afgelopen zaterdag in Mainz met 3-1 onderuit en verloren ze tegelijkertijd de koppositie in de Bundesliga.

Geen titel?

Zeven dagen voor het einde van het kampioenschap maakt Dortmund kans om Bayern de titel te ontnemen, het zou een primeur zijn in 10 jaar. Als we daar de strijd tussen Mané en Sané en wat interne spanningen bij voegen, is het begrijpelijk dat de huidige situatie bij de Beierse ploeg explosief is. Zozeer zelfs dat sommigen zich afvragen of het geen vergissing was om Nagelsmann te ontslaan.

Volgens voormalig middenvelder Dietmar Hamann heeft iedereen in de club boter op het hoofd. "De directie blinkt op dit moment niet uit in leiderschap, maar ook Tuchel maakt een verwarde indruk op mij in de vier weken dat hij het team leidt. Als hij het kampioenschap verliest, is het duidelijk dat zijn positie heel onzeker wordt", verklaart hij aan de Britse tabloidkrant Daily Mail. "Ik heb zelden een trainerwissel gezien waarbij de zaken op korte termijn zo verslechterden. Dat is precies wat er is gebeurd bij Bayern". De Rekordmeister zal dus alles op alles moeten zetten om op de eerste plaats te blijven in de Bundesliga.

Het programma van speeldag 30 in de Bundesliga op Eleven Sports:

Vrijdag 28 april

Zaterdag 29 april

Zondag 30 april

Volg de Bundesliga het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top