Russell Westbrook neemt ploeg op sleeptouw tegen Phoenix Suns

Sport | De NBA playoffs zijn van start gegaan en dat wil zeggen dat er de komende dagen heel basketbalwedstrijden op het menu staan. De partijen tussen Phoenix Suns en LA Clippers zijn momenteel een van de meest interessante duels, waarin Phoenix Suns ook de betere ploeg blijkt te zijn. Toch supporteren heel wat mensen voor LA Clippers. Daar speelt Russel Westbrook immers de pannen van het dak.

Door Pickx

Deel dit nieuws

LA Clippers en de NBA playoffs: het is geen match made in heaven. In 2021 bereikte de franchise uit Los Angeles de halve finales van het eindtoernooi, maar blesseerde sterspeler Kawhi Leonard zich aan de knie waardoor hij niet enkel de eindronde, maar ook zijn volgende seizoen in het water zag vallen. In 2022 raakte sterspeler Paul George dan weer geblesseerd, en dat net voor de NBA playoffs van start gingen. George raakte twee weken voor de start van de huidige NBA playoffs opnieuw geblesseerd waardoor de fans van de Clippers zich ook dit jaar in de haren begonnen te wrijven. Gelukkig tekende Kawhi Leonard dit jaar wel present in de NBA playoffs, tenminste tot en met de tweede wedstrijd… Want Leonard ligt opnieuw in de lappenmand en het ziet ernaar uit dat hij niet snel zal terugkeren…

Westbrook staat op

De Clippers kregen dit jaar een lastige tegenstander voorgeschoteld tijdens de NBA playoffs: Phoenix Suns. De Suns zijn een van de favorieten om het kampioenschap te winnen. Dat komt onder andere doordat Kevin Durant, Chris Paul en Deandre Ayton er de lakens uitdelen. Ondanks al deze getalenteerde spelers verloren de Suns hun eerste wedstrijd verrassend genoeg tegen de gehavende Clippers. De tweede wedstrijd dreigde ook gewonnen te worden door de Clippers, maar de Suns slaagden er uiteindelijk in om gelijk te spelen. De derde wedstrijd was razend spannend, maar werd uiteindelijk ook gewonnen door Phoenix Suns.

De Suns hadden het momentum dus te pakken. De Clippers daarentegen moesten een heuse inhaalbeweging maken. Die beweging moest zonder Paul George of Kawhi Leonard gebeuren en dus voelde een andere sterspeler, Russel Westbrook, zich geroepen om het team op sleeptouw te nemen. Westbrook steeg boven zichzelf uit tijden de vierde wedstrijd en maakte 37 punten tegen de Suns. Hij maakte ook 6 rebounds, gaf 4 assists en deed ook één steal. Hij kreeg tijdens dit alles ook de nodige hulp van collega-sportman Norman Powell.

Teleurgesteld

Westbrook, de voormalige MVP uit de NBA, deed bij iedereen de wenkbrauwen fronsen en bij de Clippers het geloof toenemen dat de vierde partij gewonnen kon worden. Durant en co trokken de wedstrijd echter steeds meer naar zich toe en wisten de partij uiteindelijk ook te winnen. Hierdoor staat het momenteel 3-1 in het voordeel van Phoenix Suns. Zij moeten nog een keer winnen tegen LA Clippers en dan is de buit binnen.

De Clippers waren na afloop van die vierde wedstrijd teleurgesteld, maar moesten zichzelf volgens analisten niet al te veel verwijten. Ze speelden met het mes tussen de tanden, gingen voor elke bal en speelden gewoonweg naar hun kwaliteiten. Als Paul George en Kawhi Leonard hadden deelgenomen aan de partij, was die waarschijnlijk anders uitgedraaid.

Diezelfde analisten hadden ook lof voor Russel Westbrook. Westbrook presteert al enkele jaren onder zijn niveau, maar leeft bij de LA Clippers opnieuw op. Hij was outstanding tegen de Suns en maakte het Kevin Durant, Chris Paul en Devin Booker knap lastig. Durant is deze zomer opnieuw een vrije speler en mag dus op zoek gaan naar een nieuwe werkgever. Die zullen vast hebben gezien wat hij nog in zijn mars heeft.

Het NBA-programma voor komend weekend op Eleven Sports:

Zondag 23 april

Volg de razendspannende NBA Play-offs op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top