FC Barcelona haalt alles uit de kast om Messi opnieuw binnen te halen

Sport | Het ziet ernaar uit dat de dagen van Lionel Messi bij Paris Saint-Germain geteld zijn. De Vlo zou willen terugkeren naar zijn geliefkoosde FC Barcelona en daar hebben ze alles in het werk gesteld om hun verloren zoon met open armen - een lucratief contract - te kunnen ontvangen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

We draaien de klok even terug naar augustus 2021. Lionel Messi gaf die maand een persconferentie waarin hij aankondigde te zullen vertrekken bij FC Barcelona, de club van zijn hart. De Vlo kon - in het bijzijn van zijn vrouw en kinderen - zijn tranen niet bedwingen en stapte daags nadien op het vliegtuig richting Parijs, richting PSG. Die club was bereid om Messi een monstercontract voor te schotelen en hem ook een nieuwe veilige thuishaven te bieden.

De Parijzenaren werden gek. De beste voetballer ter wereld zou weldra voor hun club spelen en dat gaf de Franse burger (nog meer) moed in de strijd om de Champions League. Nu, bijna twee jaar later, blijkt dat Messi niet zo’n geweldige indruk heeft achtergelaten in de lichtstad en dat er ook geen Champions League is gewonnen… Er zijn bovendien ook andere tekenen aan de wand die voorspellen dat een transfer van de zevenvoudige winnaar van de Gouden Bal naar Barcelona nakende is.

Boekhoudkundige ingrepen

De Catalaanse sportkrant Marca schrijft bijvoorbeeld dat FC Barcelona de nodige boekhoudkundige ingrepen heeft gedaan waardoor een terugkeer van Messi niet meer ondenkbaar is. De bonzen van de Blaugrana zouden enkele dure spelers van de hand willen doen en enkele contracten van spelers zoals Frenkie de Jong en Frank Kessie willen openbreken. Dankzij deze, en nog enkele andere trucjes, zou Barça Messi een contract van 25 miljoen euro onder de neus kunnen schuiven zonder dat het daarmee de regels van de Financial Fair Play in La Liga schendt.

Kiezen is verliezen

Maar als FCB de portemonnee bovenhaalt, en die vervolgens helemaal leegschudt om Messi te kunnen overnemen, kan de club komende zomer geen grote aankopen meer doen. Er zouden deze zomer volgens Spaanse bronnen in totaal ook maar vier nieuwe spelers aan de selectie van Barça mogen toegevoegd worden. Messi zou daar een van kunnen zijn, net als Gavi: een van de talenten uit de jeugdacademie. Het valt dus nog af te wachten of de bonzen van FC Barcelona alsnog overstag gaan…

Het programma van speeldag 31 in La Liga op Eleven Sports:

Dinsdag 25 april

Woensdag 26 april

Donderdag 27 april

Volg La Liga het hele seizoen lang op de zenders van Eleven, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Meer voetbalnieuws?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top